Ανοικτή συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρήσεων και συνδέσμων βιομηχανίας της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Αν. Μακεδονίας Θράκης.
Στη συνεδρίαση του ΠΑΣΕΒΙΠΕ συμμετείχαν εκπρόσωποι των εγκατεστημένων στις ΒΙΠΕ Σίνδου, Σερρών, Λάρισας, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Πατρών, καθώς και εκπρόσωποι εγκατεστημένων επιχειρήσεων από την ΒΙΠΕ Φλώρινας, η πρόεδρος της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΠΕ Βόλου Α΄ και ο γενικός διευθυντής της επίσης αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΠΕ Κιλκίς.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΕΒ θα διευκολύνει την εξεύρεση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα και τις προκλήσεις των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.
Αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος, για τα υπαρκτά προβλήματα των ΒΙΠΕ και των εγκατεστημένων επιχειρήσεών τους, έγινε ανάλυση των σχέσεων με την διαχειρίστρια ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, ενώ παρουσιάστηκαν ως παραδείγματα καλής πρακτικής, οι ΒΙΠΕ Βόλου Α΄ και Κιλκίς, οι οποίες λειτουργούν με καθεστώς αυτοδιαχείρισης, η μεν πρώτη για 20 χρόνια και η δεύτερη για δύο χρόνια.
Στο πλαίσιο της ανοικτής συνεδρίασης, κατατέθηκαν και προτάσεις για τις στρεβλώσεις δαπανών που δημιουργούν επιπτώσεις στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, και αποτελούν ήδη αντικείμενο διαβούλευσης με το Υπ. Ανάπτυξης, ενόψει της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ.
Να σημειωθεί ότι, της διευρυμένης συνεδρίασης του ΔΣ του ΠΑΣΕΒΙΠΕ στην Θεσσαλονίκη, είχε προηγηθεί σύσκεψη μεταξύ του προέδρου του Συνδέσμου Πέτρου Μαντά, του προέδρου του Συνδέσμου της ΒΙΠΕ Καλαμάτας Νικόλαου Αθηναίου και του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒΙΠΕΤ στην Τρίπολη.