Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας εκδικάστηκε η υπόθεση της αιματηρής ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ. Κάτω Αχαϊας. Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε ” βαρύς” για τον Έλληνα, το Ρουμάνο και τον Αλβανό που το 2015 λήστεψαν τα ΕΛΤΑ Κάτω Αχαϊας με λεία 235.000 ευρώ.

Οι τρεις άνδρες που κατηγορήθηκαν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι με ποινές κάθειρξης 47 ετών και 10 μηνών.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου

Σύμφωνα με την απόφαση τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 38 χρόνια από τα οποία εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τις προηγούμενες ημέρες, ο Έλληνας που θεωρείται βασικός κατηγορούμενος αρνήθηκε την συμμετοχή του στα αδικήματα που του καταλογίζονται. Αντίστοιχα και ο Ρουμάνος συγκατηγορούμενός του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 όταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και αφαίρεσαν τους σάκους με χρήματα των συντάξεων. Όταν ένας αστυνομικός προσπάθησε να τους ακινητοποίησει δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι. Επίσης τραυματίστηκαν και δυο πολίτες από τα τζάμια που έσπασαν. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε γειτονικό ξενοδοχειο και σταθμευμένα οχήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν διαπράξει με τον ίδιο τρόπο ληστείες σε υποκατάστημα της ΕΤΕ στις Ερυθρές Μεγαρίτιδος Αττικής και σε υποκατάστημα της ΕΤΕ στο Βέλο Κορινθίας το 2009.