Όταν τον Οκτώβριο του 2013 η διοίκηση αποφάσισε την δημιουργία τμήματος Νέων για την συμμετοχή στα ανδρικά Πρωταθλήματα κανείς δε φαντάζονταν ότι αυτή ομάδα σε 5 χρόνια θα κέρδιζε 3 ανόδους. Το όραμα του Χρήστου και του Άγγελου ήταν περισσότερα παιχνίδια και εμπειρίες για τα παιδιά που θα δώσει την ανατροφοδότηση της εξέλιξης.

Η δημιουργία και η συμμετοχή σε ανδρικές Κατηγορίες με παιδιά που είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 14 χρόνια ήταν γεγονός. Η πρώτη χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία παρά το φόβο κάποιων ότι είναι μικροί μην τραυματιστούν. Η ομάδα παρέμεινε και την ακριβώς επόμενη χρονιά με ένα χρόνο εμπειρίας οι “μπέμπηδες” όπως έμεινε το προσωνύμιο χτύπησαν την άνοδο στη Γ¹.

Η τρίτη χρονιά ήταν η χρονιά της συνεργασίας με την Αχαγιά ’82 και με τη χρήση των διπλών δελτίων η ομάδα έδειχνε να μην χάνει και να υλοποιείται το όνειρο ότι οι αθλητές γίνονται από τα παιχνίδια και όχι από το ταλέντο.

Η επιτυχία άρχισε να πατάει καλά στα πόδια της με γρήγορο και δυνατό μπάσκετ από τους Νέους μας κάτι που έκανε την αίσθηση του στα τοπικά και επικροτούνταν από πολύ κόσμο. Η βιτρίνα του συλλόγου πάλεψε την περσινή χρόνια στα play out όπου παρέμεινε και φέτος με το 16 στα 16 στη κανονική διάρκεια κερδίζει με σεβασμό την άνοδο στην Α².

Το όραμα του Άγγελου του Χρήστου και του Θάνου δε σταματάει εδώ….υπάρχουν πολλά πράγματα που θα βοηθήσουν και άλλο το τοπικό μπάσκετ να εξελιχθεί και να διακριθεί στη Δυτική Αχαΐα.

….τα καλύτερα έρχονται……

(Του Θάνου Τσάμη)