0

Με τα «τρολ» να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και να επεμβαίνουν με τον γνωστό εκνευριστικό τους τρόπο στην καθημερινότητά μας, επόμενο ήταν να υπάρξει μια έρευνα που θα επιχειρούσε να ρίξει φως στη ψυχοσύνθεση των ατόμων που όλοι αγαπούμε… να μισούμε.

Ποιοι είναι όμως αυτοί μυστηριώδεις άγνωστοι του διαδικτυακού κόσμου που έχουν τη σχεδόν μαγική ικανότητα να μας βγάζουν από τα ρούχα μας και να μας κάνουν να… τσιμπάμε κάθε φορά στο τρολάρισμά τους;

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Science Direct, η συμπεριφορά των «τρολ», που φαίνεται να έχει ως μοναδικό σκοπό να φέρνει άλλα άτομα στα όρια τους, μπορεί να είναι σε αρκετές περιπτώσεις αποτέλεσμα ψυχολογικού προβλήματος.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, το ψυχολογικό προφίλ αρκετών «τρολ» εμφανίζει χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα που απαντώνται σε ψυχοπαθείς και σαδιστικές προσωπικότητες, με μειωμένα επίπεδα ενσυναίσθησης, δηλαδή συναισθηματικής ταύτισης με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 415 άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας, έδειξε ακόμη ότι τα περισσότερα «τρολ» είναι άνδρες και ότι η κύρια τάση στη συμπεριφορά τους, όταν έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα ενός άλλου ανθρώπου εντός και εκτός διαδικτύου, είναι η κοροϊδία αντί για τη συμπόνια.

Άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα της μελέτης είναι ότι τα περισσότερα «τρολ» έχουν την ικανότητα να προβλέπουν με τρομακτική ακρίβεια τις συναισθηματικές αντιδράσεις των «θυμάτων» τους. Αυτό το ταλέντο συχνά επεκτείνεται και στην πραγματική ζωή, όπου εκμεταλλεύονται συναισθηματικά άτομα του στενού και ευρύτερου κύκλου τους.

Τάκης Καρβέλης : Τα δικά μου ΝΑΙ για την πόλη μας

Previous article

Indonesia’s largest fleet of taxis teams up to beat ride-hailing apps

Next article

You may also like

More in Featured

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *