Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας με τπν κορωνοϊό εκτίμησε ο  Καθηγητής Νίκος Σύψας ο οποίος επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό. Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση ως δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση. Δεν επιτρέπεται χαλάρωση, συνωστισμοί και δεν επιτρέπεται να νομίζουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε. Είναι σαν να πατάμε σε ένα λεπτό πάγο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσει» τόνισε ο κ. Σύψας μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι βρίσκονται στο «τραπέζι» τα πιο αυστηρά μέτρα, για την περίπτωση που συνεχιστεί η αυξητική καμπύλη της επιδημίας, αν και δεν θα χρειαστεί να ληφθούν όπως είπε, αν όλοι κατανοήσουμε τον κίνδυνο. «Δε θέλω ούτε να τα συζητήσω. Δεν είναι σωστό μέσα στον Αύγουστο να λάβουμε μέτρα που θα έχουν πολύ κακό αντίκτυπο στην οικονομία της Ελλάδας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σύψας έκανε αναφορά στη σημασία της χρήσης μάσκας και τήρησης αποστάσεων: «Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται. Αν δεν τηρούμε το μέτρο της απόστασης θα έχουμε προβλήματα. Η μάσκα είναι συμπληρωματικό στοιχείο της απόστασης. Αν σήμερα προσπαθήσουμε όλοι οι Έλληνες και κρατάμε τις αποστάσεις και φοράμε τη μάσκα, θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας. Θα έχουμε ένα πολύ καλό Αύγουστο. Δεν είναι αργά»

Αλλαγή του καιρού! Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται βροχές

Previous article

Μόσιαλος: Tηρήστε τα μέτρα, δεν αντέχουμε δεύτερο lock down

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Featured