Η πρώτη εκδρομή για το σύλλογο Χαραυγής μετά από καιρό είναι γεγονός.

«Στις 13- 14 Ιουλίου ταξιδεύουμε όλοι μαζί για τα ελληνόφωνα χωριά της Βόρειας Ηπείρου. Σας περιμένουμε όλους με τους φίλους σας και τους συγγενείς σας. Τιμή 60 ευρώ! Κλείστε άμεσα τις θέσεις σας… «, μας ενημερώνει ο σύλλογος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2-ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 13 – 14/07/2019

1Η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση των εκδρομέων , και αναχώρηση ώρα 06:00 για Ρίο, Αντίρριο, Αμφιλοχία, (στάση), Άκτιο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, άφιξη, διέλευση στα σύνορα Μαυρομάτιου και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες μπαίνουμε στην Αλβανία. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, άφιξη στους Αγίους Σαράντα, γεύμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια βόλτα στην παραλιακή και στο παλιό λιμανάκι. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ογχησμός, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Στην συνεχεία επίσκεψη στην αρχαία πόλη Βουθρωτό του 7º – 6° π.χ. αιώνα, προστατευόμενη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο από το 3º π.χ. με βασιλική βυζαντινής εποχής του VI αιώνα, αγορά, γυμνάσιο, κ.α. Δείπνο με διασκέδαση προαιρετικά, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στα ελληνόφωνα χώρια της Δερόπολης και το κεφαλοχώρι της την Δερβητσάνη όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου, ελεύθερος χρόνος. Μετά στο Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Γνωρίζουμε από ψηλά την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου του Αργυρόκαστρου με πληθυσμό 30.000 κατοίκων περίπου. Το ιστορικό κέντρο της αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στο ελληνόφωνο χωριό της Δερόπολης τους Τεριαχάτε ή Δερβητσανη. Επίσκεψη κατόπιν στους Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41. Συνεχίζουμε για το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, άφιξη (συνοριακές διατυπώσεις κλπ). Στη συνέχεια αναχωρούμε για Καλπάκι, επίσκεψη Πολεμικού Μουσείου, Γιάννινα, Άρτα, Αμφιλοχία, Αντίρριο, Ρίο, Αίγιο με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ, τέλος εκδρομής.

ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 60,00 €

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ : 20,00 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• Διαμονή στο ξενοδοχείο OLYMPIA 4*, με πρωινό μπουφέ.
• ελληνόφωνος ξεναγός, διόδια, έξοδα Γέφυρας, φόροι.

Τηλ. Κρατήσεων θέσεων: 6974462270 (Θοδωρος), 6974377492 (Νίκος), 6977447366 (Ουρανία)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας