Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην Πάτρα η είδηση του απρόσμενου θανάτου του γνωστού Πατρινού συγκοινωνιολόγου και Πολιτικού Μηχανικού Νίκου Μηλιώνη. Είχε υπογράψει πολλά σημαντικά έργα, ενώ τα τελευταία χρόνια δούλευε σε μεγάλα συγκοινωνιακά έργα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός και αναπάντεχος. Εισήχθη μόλις προχθες με ενόχληση στον θώρακα στο νοσοκομείο, οπότε και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αιματολογικής φύσης πρόβλημα, το οποίο ωστόσο έδειχνε να εξελίσσεται ομαλά. Δυστυχώς εντελώς ξαφνικά κατέληξε χθες το μεσημέρι, λίγα λεπτά αφότου είχε μιλήσει τηλεφωνικά με φιλικά του πρόσωπα.

 

Θα γίνει νεκροψία από τα οποία θα προκύψουν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Θα ακολουθήσει η διακομιδή της σορού του στην Πάτρα.

O Νίκος Μηλιώνης ήταν εξαιρετικός επιστήμονας με ξεχωριστή παρουσία στα χρόνια της μεταπολίτευσης στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως φοιτητής – συνδικαλιστής εκπροσωπούσε την παράταξη του Δημοκρατικού Αγώνα.

Ήταν οργανωμένος στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και διετέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού ενώ εκφραζόταν από τις ιδέες της ανανεωτικής και σύγχρονης αριστεράς.

Όταν πήρε το πτυχίο του μετέβη στον Καναδά, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, για να επιστρέψει αργότερα πάλι την Πάτρα, όπου δημιούργησε ένα από τα σημαντικότερα μελετητικά γραφεία στο είδος του.

thebest

Δυτική Αχαΐα: Αίθριος καιρός και κανονικές θερμοκρασίες για σήμερα Πέμπτη

Previous article

Οι μαθητές του 2ου ΣΔΕ στις Φυλακές Αγ. Στεφάνου δημιούργησαν ένα 10λεπτο ντοκιμαντέρ

Next article

You may also like

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος από τους πέντε δημάρχους της Αχαΐας – Ζητούν ανάκληση του μέτρου περιβαλλοντικής εισφοράς των ΦΟΔΣΑ

Οι πέντε Δήμαρχοι της Αχαΐας: Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, Καλαβρύτων Θανάσης ...
Δυτική Ελλάδα

Comments

Leave a reply