Θετικό θεωρείται το γεγονός ότι παρά τoν τετραπλασιασμό των ατόμων που είναι στην εντατική, o αριθμός τους παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα. Τι δείχνουν τα στοιχεία για την εξέλιξη των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Διπλασιασμός κρουσμάτων κορονοϊού σημειώθηκε μέσα σε μία εβδομάδα φτάνοντας με βάση τα τελευταία στοιχεία στα 821. Την ίδια στιγμή τετραπλασιασμός σημειώνεται στις νοσηλείες ασθενών με Covid-19 και στις διασωληνώσεις, κάτι όμως που δεν θα πρέπει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον αν θεωρείται ανησυχητικό. Το σύνολο των διασωληνωμένων, αποτελεί το 6,3% του συνόλου των προσβληθέντων από κορονοϊό, αλλά αυτό το ποσοστό αναμένεται να μειωθεί με δεδομένο το γεγονός ότι σε απόλυτους αριθμούς τα κρούσματα που θα επιβεβαιώνονται θα είναι πολύ περισσότερα από τον αριθμό των διασωληνώσεων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, η σημερινή εικόνα στην εξέλιξη της επιδημίας δείχνει τι είχε γίνει πριν από περίπου 12 ημέρες. Είμαστε δηλαδή στην αρχή στο κλείσιμο των σχολείων. Όμως το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 53 άτομα. Αυτό είναι το κρίσιμο νούμερο και από την πορεία του θα δούμε επί της ουσίας το ποσοστό θνητότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τα χθεσινά στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, 134 συμπολίτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες (ποσοστό 60%). Επίσης 53 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από 59 χθες. Συνολικά από την έναρξη της επιδημίας στη χώρας έχουν νοσηλευθεί 191 άτομα και μάλιστα το τελευταίο 24ωρο παρά την αύξηση των κρουσμάτων δεν υπήρξε αύξηση των νοσηλειών.

Επαναλαμβάνεται ακόμη ότι η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά μέχρι χθες στη χώρα μας από το νέο ιό έχουμε 22 θανάτους (αν και με βάση πληροφορίες οι θάνατοι είναι 24). Η μέση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη. Σε αυτή τη λίστα είναι 18 άνδρες και 4 γυναίκες. Οι 21 από τους 22 είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Είναι δε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι 36 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότερα από 10.000 εργαστηριακά τεστ.

news247

Κορονοϊός: Σταδιακά η πληρωμή των 800 ευρώ στους εργαζομένους – Την 1η Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις

Previous article

Κορονο-ομόλογα: Τι ζητούν Μητσοτάκης και οκτώ Ευρωπαίοι ηγέτες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Υγεία