Σε χαμηλούς ρυθμούς, όπως αναμενόταν άλλωστε, ξεκίνησε η τουριστική κίνηση στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, από το αεροδρόμιο Αράξου. Από την Παρασκευή, έχουν εκτελεστεί λίγα αεροπορικά δρομολόγια, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, με τον αριθμό των τουριστών που έχουν αφιχθεί, να μην ξεπερνά τα 700 άτομα.
Την Παρασκευή 3 Ιουλίου το αεροδρόμιο υποδέχτηκε τρεις πτήσεις και περισσότερους από 400 επιβάτες από Γερμανία και Βέλγιο, ενώ το πρωί του Σαββάτου προσγειώθηκε μια πτήση από τη Λιθουανία και την Κυριακή, μια ακόμα πτήση από την Λετονία.
Οι περισσότεροι τουρίστες, είχαν προορισμό ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, με εξαίρεση μια πτήση με 102 τουρίστες που είχαν προορισμό την Κέρκυρα.
Να σημειωθεί ότι, ακυρώθηκαν ήδη δύο πτήσεις λόγω έλλειψης πληρότητας, από την Πολωνία.
Ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, τόνισε ότι, δεδομένων των συνθηκών, η κίνηση αυτή θα πρέπει να θεωρείται ικανοποιητική, ενώ μέχρι χθες είχαν γίνει 150 δειγματοληπτικοί έλεγχοι, από υγειονομικό κλιμάκιο της Αεροπορικής Βάσης Αράξου.
«Εχουμε μάσκες και αντισηπτικά ενώ περιμένουμε να τοποθετηθούν και τα προστατευτικά από πλέξιγκλας στα γκισέ των αεροπορικών εταιρειών» δήλωσε ο κ. Γκουβίτσας, ο οποίος μετέφερε κλίμα ικανοποίησης και ενθουσιασμού από τους ξένους τουρίστες που καταφθάνουν οικογενειακώς, λέγοντας ότι στην Ελλάδα, νοιώθουν απόλυτα ασφαλείς από τον κορονοϊό.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διανομή γάλακτος από το Σύλλογο Τρίτεκνων Δυτικής Αχαΐας

Previous article

Τα κριτήρια για τη στήριξη οινοποιητικών επιχειρήσεων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Featured