Έκκληση απευθύνουν τα μέλη της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας (ΛΕΑΛΠΠΑ), για την αποκατάσταση του δρόμου από τη διασταύρωση πριν το χωριό ως την πίστα της απογείωσης, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση.  Όπως ενημερώνει το μέλος της Λέσχης Δημήτρης Κωνσταντάρας το γεγονός αυτό, λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς την προσέλευση των αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι έρχονται από όλη την Ελλάδα αλλά και από Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πρόκειται για μια από τις γνωστές πίστες της χώρας, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για τις πτήσεις. 
Όπως μας εξηγεί ο κ. Κωνσταντάρας, αρκετοί λόγω του δρόμου, ακυρώνουν την επίσκεψή τους στην περιοχή, γεγονός που έχει επίπτωση και στην τοπική οικονομία. Καθώς οι αλεξιπτωτιστές, φροντίζουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία της περιοχής.
“Οι επισκέπτες συνήθως μένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής, Πάτρα, Κάτω Αχαΐα και Νιφορεϊκα. Από εξωτερικό έρχονται από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, έρχονται γκρουπ και πετάνε στην περιοχή για μια περίπου εβδομάδα και μετά έρχονται άλλα γκρουπ. Πετάνε όπου έχει καλό καιρό, Σαντομέρι, Σκιαδά, Καλετζι, Πάτρα – Ομπλο – Παναχαϊκό, Καλάβρυτα. Και συνήθως μένουν στα ξενοδοχεία στα Νιφορεϊκα. Η πίστα του Σαντομερίου είναι πολύ καλή και το μέρος ενδείκνυται για πτήσεις αρχάριων και έμπειρων πιλότων”, σημειώνει ο το μέλος της μέλος της λέσχης αλεξιπτώτου πλαγιάς Πάτρας (ΛΕΑΛΠΠΑ) Δημήτρης Κωνσταντάρας.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάρα, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον σύλλογο Απανταχού Σαντομεριτών. “Είπαν ότι έχουν μιλήσει με τον δήμο δυτικής Αχαΐας και ότι θα στείλει μηχάνημα για την διόρθωση του δρόμου μέχρι τέλος Ιουνίου”, συμπληρώνει. Όμως η πίστα του Σανταμερίου, είναι πάντα ανοιχτή, όπως μας εξηγεί και οποιοσδήποτε μπορεί να πάει να πετάξει, αρκεί να έχει πάρει άδεια από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.
Φέτος, λόγω κορονοϊού, δεν έχει προγραμματιστεί κάποιος αγώνας.

tempo24.news

Ξεκινά σήμερα η καταβολή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας

Previous article

Ανεμογεννήτριες παντού: 20 στα «Μαύρα Βουνά» και 47 στον Πατραϊκό κόλπο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.