Για την αντίδρασή του απέναντι στη διάλυση των συμβάσεων της Πατρών-Πύργου από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμαναλή προϊδεάζει ο εργολάβος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ο οποίος ουσιαστικά εκπροσωπεί την ιταλική κατασκευαστική εταιρεία GD Infrastrutture.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε κερδίσει δύο εργολαβίες. Από τη μία κηρύχθηκε έκπτωτη πριν κάποιες μέρες για τυπικούς λόγους και η δεύτερη διαλύθηκε, με την απόφαση του Υπουργού την περασμένη Παρασκευή.

Όπως σημειώνει ο κ. Εμφιετζόγλου, με τον οποίο επικοινώνησε το thebest.gr, θα κινηθεί πλέον σύμφωνα με το Νόμο και θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις την κατάλληλη στιγμή.

Θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα προσφύγει τόσο στα ελληνικά όσο και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια στην περίπτωση που ο κ. Καραμανλής έκανε πράξη τις απειλές του και διέλυε τις συμβάσεις.

Μάλιστα μέσα στον Μάρτιο ο κ. Εμφιετζόγλου είχε επικοινωνήσει με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα οποία είχε ενημερώσει για τις θέσεις του και τους λόγους για τους οποίους θεωρεί παράνομη τη διάλυση των συμβάσεων και ανάθεση του έργου στην Ολυμπία Οδό.

Σημειώνεται ότι σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε “Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7” ο πρώην υποργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μεταξύ άλλων επισήμανε για την τοποθέτηση διοδίων στην Πατρών-Πύργου: «Δεν θα μπουν διόδια μόνο στο Πάτρα-Πύργος, αλλά θα συνυπολογιστεί αυτό το κόστος στα διόδια, που πληρώνουμε και από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα, γιατί είναι ενιαίος ο αυτοκινητόδρομος» και προέβλεψε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση «το έργο να πάρει εγκρίσεις μέσα σε αυτές τις συνθήκες, που έχουμε, με τον τρόπο, που σχεδιάζει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις αρχικές της δεσμεύσεις στους συγκεκριμένους παραχωρησιούχους».

Προσκλητήριο Ν. Φαρμάκη για στήριξη νοσοκομείων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Previous article

Η τελευταία δοκιμασία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.