Κύκλωμα που εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο διακινούσε ναρκωτικά στις Φυλακές Κορυδαλλού και Πατρών και το οποίο αποτελούνταν από έναν σωφρονιστικό υπάλληλο και έναν δημοτικό αστυνομικό εξάρθρωσαν πρόσφατα οι αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.
Κεντρικό πρόσωπο στο κύκλωμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν ο 37χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ο 41χρονοςδημοτικός αστυνομικός του Δήμου Αθηναίων φέρεται να είχε μικρότερο ρόλο.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν στους «Αδιάφθορους» έφτασε πληροφορία για τη δράση του 37χρονουσωφρονιστικού.
Σύντομα, τέθηκε σε φυσική και τεχνική παρακολούθηση, όμως μέχρι πρόσφατα δεν είχαν προκύψει στοιχεία σε βάρος του. Αυτά άρχισαν να έρχονται ένα ένα από την αρχή του χρόνου, όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αξιωματικών, ο σωφρονιστικός ήρθε σε ρήξη με τους Πακιστανούς προμηθευτές του, λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων.
Ξεκίνησε, λοιπόν, συχνές τηλεφωνικές μέσω κινητού συνομιλίες με Πακιστανό κρατούμενο στις φυλακές Πατρών και όταν ο τελευταίος ζήτησε από τον σωφρονιστικό υπάλληλο να του στείλει ναρκωτικά με συμπατριώτη του που θα μεταγόταν εκείνο το διάστημα στην Πάτρα, οι αστυνομικοί άρχισαν να στενεύουν τον κλοιό τους.
Όταν διαπίστωσαν ότι ο σωφρονιστικός, προτού πάει στη δουλειά του, σταματούσε σε μια αποθήκη που νοίκιαζε, αποφάσισαν να επέμβουν.
Έτσι στην επιχείρηση που έστησαν στις 16 Ιουνίου συνέλαβαν τον σωφρονιστικό υπάλληλο και τον δημοτικό αστυνομικό, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 224 φαρμακευτικά δισκία, 14,38 γραμμάρια ουσίας, πιθανότατα ηρωίνης, 42,6 γραμμάρια πιθανόν ινδικής κάνναβης, 3 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, ένας ασύρματος φορητός πομποδέκτης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο πτυσσόμενες ράβδοι, μία ξύλινη συσκευασία με τρίμματα
ινδικής κάνναβης και ένα μεταλλικό «σπαστήρι» με το οποίο γινόταν η επεξεργασία ναρκωτικών ουσιών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση από υπάλληλο και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία. Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους με τον περιοριστικό όρο της παρουσίασης ανά 10ήμερο στο τμήμα της περιοχής τους.

BINTEO- Χαράλαμπος Γώγος: Πλέουμε ήδη πάνω στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού

Previous article

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δυτικής Αχαΐας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Featured