Πέρασαν από τη βουλή της πΓΔΜ οι συνταγματικές αλλαγές που οδηγούν σε αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία», σύμφωνα με το Reuters. Ειδικότερα, ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να κερδίσει μαζί του 81 βουλευτές σε σύνολο 120 και έτσι να περάσει τις απαιτούμενες αλλαγές στον καταστατικό χάρτη της γειτονικής χώρας που προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το μήνυμα Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάιεφ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών αλλαγές που προέκυψαν από τη συμφωνία Πρεσπών συνεχάρη μέσω του προφίλ του Facebook, τους πολίτες και τους νομοθέτες για την ευθύνη που αναλαμβάνουν.

Το μήνυμα Ζάεφ στο Facebook:

“Συγχαίρω τους πολίτες και τους νομοθέτες για την ευθύνη που ανέλαβαν στις συνταγματικές αλλαγές και με την οποία ανοίξαμε από κοινού τις πόρτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Την ίδια στιγμή, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg για τα συγχαρητήρια που μου έδωσε απόψε και συγχαίρει όλους τους πολίτες της χώρας μας για την ιστορική επιτυχία και τις νέες προοπτικές που ανοίγουν μπροστά μας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.