Προκαταρκτικό «ναι» στην επέκταση της σύμβασης παραχώρησης με την Ολυμπία Οδό, έχει ειπωθεί από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών.Υπάρχουν όμως και δύο «αγκάθια», τα οποία ίσως καθυστερήσουν την ολοκλήρωση του πολυπόθητου για τη Δυτική Ελλάδα έργου.

Πρώτο «αγκάθι» το ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες εστάλη ο συνολικός σχετικός φάκελος στην Ε.Ε. Η συμφωνία δηλαδή με την Ολυμπία Οδό, ότι ο τρόπος υλοποίησης θα συμφέρει και το ελληνικό δημόσιο, ότι θα υλοποιηθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων κτλ. Για την καθυστέρηση έπαιξε ρόλο και η υγειονομική κρίση, σαφώς. Η Ε.Ε. θα πρέπει να απαντήσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με τα στελέχη του Υποδομών να θεωρούν ωστόσο πως κάτι τέτοιο θα γίνει γρηγορότερα, αφού έχει ήδη σταλεί ο προ-φάκελος της συμφωνίας με την Ολυμπία Οδό, τον περασμένο Δεκέμβρη και έχει ανάψει έστω και υπό τη μορφή προφορικής δέσμευσης το… πράσινο φως. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η απάντηση αναμένεται να έρθει και μέσα στον Αύγουστο.

Το δεύτερο «αγκάθι» θα είναι οι ενστάσεις των… πολυδιασπασμένων εργολάβων και οι δικαστικές προσφυγές, κάτι που ίσως συμβάλει στην όλη καθυστέρηση περισσότερο από την αργοπορία της αποστολής του φακέλου.

Η Αχαΐα γύρισε την πλάτη στον κορωνοϊό – Κανένα κρούσμα στο νομό – Εξιτήριο για την τελευταία ασθενή

Previous article

Ποιοι δικαιούνται κουπόνια για δωρεάν διακοπές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Featured