0

“Η μυρωδιά του αχινού”, τιτλοφορείται το 1ο μυθιστόρημα της Πατρινής συγγραφέως Γιώτας Κοντογεωργοπούλου που κυκλοφόρησε τέλη Δεκεμβρίου του 2019 από τις εκδόσεις Ωκεανίδα και ήδη φιγουράρει στις προθήκες και των Πατρινών βιβλιοπωλείων και μάλιστα πηγαίνει πολύ καλά.

Όπως μάθαμε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου προγραμματίζεται να γίνει στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στο Επίκεντρο+ στον Άγιο Διονύσιο και στη διοργάνωση μετέχει και το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου.

Σύνοψη:

Τρία χρόνια από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και λίγους μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που ισοπέδωσε το Ληξούρι, η οικογένεια Διακάτου φτάνει στο λιμάνι της Πάτρας.

Η φιλοξενία της από τον σταφιδέμπορο Φωκίωνα Παπαπάνο σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιπέτειας που θα διαρκέσει έως το 2015 και τις ημέρες του δημοψηφίσματος, οπότε και οι τελευταίοι απόγονοι των δύο οικογενειών θα κληθούν να ξετυλίξουν το νήμα του μυστηρίου που περιέπλεξε τις ζωές τους, την ίδια ώρα που η χώρα αναζητά τη νέα ταυτότητά της μέσα από τις συγκρούσεις ενός μικρού εμφυλίου.

Το νεοκλασικό σπίτι της οδού Κορίνθου είναι το κέντρο των εξελίξεων και ο χώρος που καθόρισε τη ζωή πέντε γενεών. Κάποιοι μέσα από σχέσεις δυσανάγνωστες, πολλές φορές, προσπαθούν να κατανοήσουν τα όρια του πεπρωμένου και των προσωπικών επιλογών, το σημείο όπου συγκλίνουν ο δαίμονας και ο θεός που κρύβει ο καθένας μέσα του. Μια διαθήκη σε τρεις φακέλους επιχειρεί με ανατρεπτικό τρόπο την κάθαρση με φόντο μια πόλη που ψάχνει τον βηματισμό της…

Ο αέρας της Πάτρας όμως κουβαλά τη μυρωδιά του αχινού: θάλασσα που κρύβεται κάτω από μεγάλα μαύρα αγκάθια…

*H Γιώτα Κοντογεωργοπούλου έχει γεννηθεί και ζει στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Σχολής “Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας” και εργάζεται ως επαγγελματίας δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε περιοδικά και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ενώ υπήρξε υπεύθυνη επικοινωνίας της Νομαρχίας Αχαΐας την περίοδο 2003 – 2010 και του Δήμου Πατρέων την περίοδο 2011 – 2014. Έχει γράψει κείμενα και στίχους τραγουδιών για δέκα θεατρικές παραστάσεις.

thebest

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σύλλογο Σουδενιώτων

Previous article

Αλισσός: Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Δημοπούλου “Πως υφαίνεται ο χρόνος”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.