ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο κατάλογος των θυμάτων της ΝΕΟ Πατρών – Πύργου μεγάλωσε. Ο Νίκος και ο Δημήτρης που επέστρεφαν από την επιχείρηση στην οποία εργάζονται στη ΒΙΠΕ Πάτρών μετά από σύγκρουση του οχήματός τους με άλλο, έχασαν τη ζωή τους. Οι κηδείες τους έγιναν το Σάββατο σε Λάππα και Αχαϊκό Δυτικής Αχαΐας. Έτσι, ο αριθμός των θυμάτων σε αυτό τον δρόμο ξεπερνά τους 130 την τελευταία δεκαετία.

Είναι ένας αιματοβαμμένος δρόμος και θα παραμείνει άγνωστο για πόσο μια και η μετατροπή της ΝΕΟ Πατρών – Πύργου σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο εξακολουθεί να περνά περιπέτειες και να αλλάζουν τα σχέδια μαζί με τις αλλαγές κυβερνήσεων. Ωστόσο οι τραγωδίες που έχουν συμβεί σε αυτό τον δρόμο αποκαλύπτονται και από τους αριθμούς σχετικά με τα θανατηφόρα που έχουν συμβεί σε αυτό τον δρόμο την τελευταία δεκαετία (2009 – 2019).

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε  ο «Ημεροδρόμος», στα μέσα Σεπτεμβρίου 2019, μέσα στην τελευταία δεκαετία σε αυτόν τον δρόμο, σε αυτή την καρμανιόλα,  έχουν συμβεί 106 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και έχουν χάσει την ζωή τους 130 άνθρωποι!

Τα 46 θανατηφόρα ήταν στον νομό Αχαΐας και τα 60 στον νομό Ηλείας. 58 οι νεκροί στην Αχαΐα και 72 στην Ηλεία.

Επίσης έχουν σημειωθεί συνολικά 41 σοβαρά τροχαία με 75 σοβαρά τραυματίες.

Η Αχαγιά ΄82 πήρε το ντέρμπι από την Παναχαϊκή- Σπύρος Γκοργκόλης: «Μεγάλη νίκη σε μια δύσκολη έδρα»

Previous article

Δυτική Αχαϊα: «Κύκλωμα» με κλεμμένα δίκυκλα – Στα 50 φτάνουν μόνο σε ένα χωριό!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Featured