Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε “πανδημία” τον κορονοϊό. O γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Άντανομ Γεμπρεγεσούς κήρυξε την κρίση του κορονοϊού πανδημία, εξηγώντας ότι πλέον τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 118.000 σε 114 χώρες, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 4.291 άνθρωποι.

Στην συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του ΠΟΥ είπε ότι πλέον ο κορονοϊός θεωρείται πανδημία. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη του κορονοϊού και είμαστε πολύ ανήσυχοι από τα αυξανόμενα κρούσματα διασποράς του κορονοϊού», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΟΥ.

Είπε ακόμα ότι χιλιάδες άνθρωποι δίνουν μάχη για την ζωή τους σε νοσοκομεία και πως τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων, των νεκρών και των χωρών που προσβάλλονται.

Ο διευθυντής των προγραμμάτων εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δρ Μάικ Ράιαν δήλωσε πως η χρήση της λέξης «πανδημία» για τον χαρακτηρισμό του κορονοϊού δεν αλλάζει τα μέτρα αντιμετώπισής του.

Ο Ράιαν ανέφερε πως το Ιράν και η Ιταλία βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή του ιού, αλλά προειδοποίησε πως άλλες χώρες «θα βρεθούν σε αυτή την κατάσταση πολύ σύντομα».

Παράλληλα είπε πως η κατάσταση στο Ιράν είναι «πολύ σοβαρή» και πως ο Οργανισμός θέλει να δει περισσότερη παρακολούθηση και περισσότερη φροντίδα τους ασθενείς. Το Ιράν «κάνει το καλύτερο που μπορεί» αλλά έχει ελλείψεις εξοπλισμού, τόνισε.

ΣΟΚ: Δυτική Αχαΐα: Κρεμάστηκε από δέντρο 44χρονος άνδρας στα Τσακώνικα

Previous article