0

Στις 26 Απριλίου του 1986 εξερράγη ο αντιδραστήρας Νο. 4 του Τσέρνομπιλ και σημειώθηκε η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στην ανθρωπότητα.

 

Τις πρώτες ώρες οι Σοβιετικοί επιχείρησαν να αποκρύψουν το μέγεθος της καταστροφής και τις οδυνηρές συνέπειες που είχε η ραδιενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο, η είδηση του πυρηνικού ατυχήματος άρχισε να διαρρέει όταν η Πολωνία και οι Σκανδιναβικές χώρες ανίχνευσαν υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Λίγο αργότερα, η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Στην Ελλάδα, η ΕΡΤ μετέδωσε την έκρηξη στο νυχτερινό δελτίο, δείχνοντας εικόνες από την επίσημη ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος της σοβιετικής Ένωσης.

“Η Σοβιετική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα επίσημα από την τηλεόραση ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν ενώ η περιοχή που βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας έχει εκκενωθεί,στην πόλη Τσερνομπίλ, 130 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου. Η ραδιενέργεια που διέφυγε από τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Τσερνομπίλ εχει μολύνει ποτάμια και πόσιμο νερό της περιοχής, δήλωσε στην Στοκχόλμη Σουηδός πυρηνικός επιστήμονας”, ανέφερε ο κεντρικος παρουσιαστής Κώστας Χούντας.

Αξίζει να παρακολουθήσετε τη σειρά που είναι βασισμένη στο πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ με τίτλο “Chernobyl”.

Την Τρίτη η κηδεία του 18χρονου Νίκου Μοίραλη

Previous article

Βήμα – βήμα η έξοδος από την καραντίνα – Τι επαναλειτουργεί και πότε

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Ελλάδα