Του γονείς του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και καταβάλουν προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν από τον ΕΟΠΥΥ τα έξοδα της νοσηλείας του στην Αμερική δέχθηκε χθες το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ωστόσο δεν φαίνεται να βρέθηκε λύση στο αίτημα των γονέων του μικρού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κικίλιας του ενημέρωσε ότι δεν είναι εφικτό να γίνεται δεκτό το αίτημά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία του Ραφαήλ στη Βοστόνη με ενέσιμο φάρμακο είναι η μόνη αποτελεσματική θεραπεία και μπορεί να χορηγηθεί στο παιδί το αργότερο μέχρι όταν θα είναι 24 μηνών, δηλαδή μέσα στους επόμενους 5-6 μήνες.

Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ έχει απορρίψει δύο φορές το αίτημα μετάβασης του Παναγιώτη Ραφαήλ στη Βοστόνη.

Παρά την απογοήτευση που πήραν οι γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ ενημέρωσαν τον υπουργό πως δεν πρόκειται να διακόψουν τον αγώνα τους. Αντιθέτως τον διαβεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν έως ότου διασφαλιστεί η μετακίνηση του παιδιού στη Βοστόνη των ΗΠΑ, η εισαγωγή του στο νοσοκομείο και η παροχή της θεραπείας που απαιτείται.

Κάτω Αχαΐα: Συνάντηση Μυλωνά με Γιώργο Παπανδρέου

Previous article

“Εφυγε” η Παναγιώτα Πανταζοπούλου – Σήμερα η κηδεία της στο Φράγκα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Ελλάδα