0
Μιλάμε για σατανική σύμπτωση! Αλλά για μια σύμπτωση ιδανική για το Λάππα, και γενικότερα για όλη την περιοχή! Τέτοια πολιτικά μεγαλεία δεν τα ‘χε φανταστεί ποτέ το γνωστό χωριό της Δυτικής Αχαϊας.
Τρία δικά του παιδιά, η Ελενα Κονιδάρη, η Ελένη Ταπεινού και ο Ανδρέας Κατσανιώτης, κατεβαίνουν υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαϊα. Και οι τρεις με βαθιές ρίζες στο Λάππα: εκεί γεννήθηκαν, εκεί πέρασαν κάποια από τα παιδικά τους χρόνια.

ΕΛΕΝΑ ΚΟΝΙΔΑΡΗ: Μια γωνιά ηρεμίας και αναμνήσεων
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λάππα Αχαΐας. Σε μία κλειστή κοινωνία και σε μια εποχή με πολλές απαιτήσεις και δυσκολίες. Εκεί ολοκλήρωσα τις υποχρεώσεις μου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ακολούθησαν Γυμνάσιο και Λύκειο στην Κάτω Αχαΐα.
Είμαι μοναχοπαίδι και αυτό δημιούργησε από νωρίς μία σχέση αγάπης, κατανόησης και στοργής ανάμεσα σε μένα και στους γονείς μου. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον διδάχτηκα από την οικογένειά μου ότι για να προχωρήσεις στη ζωή απαιτείται αξιοπρέπεια και εργατικότητα, εφόδια που πήρα από τον πατέρα και τη μητέρα μου, και τα οποία αποτέλεσαν και αποτελούν για μένα πυξίδα στη ζωή μου.
Θυμάμαι με νοσταλγία τα παιδικά μαθητικά μου χρόνια πλάι στον αγαπημένο μου ξάδελφο Χρήστο Κονιδάρη, τη Λαμπρινή Πανούτσου και τη Νία Λαγού. Τους θυμάμαι και τους αγαπώ όλους μέχρι σήμερα.
Εξακολουθώ να διατηρώ επαφές με φίλες και φίλους, είτε με εκείνους και εκείνες που έμειναν πίσω, είτε με άλλες και άλλους που έφυγαν μακριά. Προσπαθώ πολλές φορές να βρω χρόνο για να συναντηθώ μαζί τους. Άλλωστε πιστεύω ότι τους ανθρώπους με τους οποίους πορεύτηκες μαζί στα χρόνια της εφηβείας, είναι δύσκολο να τους ξεχάσεις, όσα χρόνια και αν περάσουν. Αποτελούν μία ανεξίτηλη σφραγίδα στη ζωή σου. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μαγικός κόσμος της εφηβείας. Γεμάτος με δυνατές συγκινήσεις και πολλές μικρές και μεγάλες χαρές…
Η γενέτειρά μου είναι ο τόπος που αγάπησα και αγαπώ. Θα εξακολουθεί για πάντα να αποτελεί για μένα μία γωνιά ηρεμίας, στην οποία αναπολώ πολλές όμορφες στιγμές».
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: «Γνωρίζω κάθε σπιθαμή του…»
«Η Αχαΐα είναι, έτσι κι αλλιώς, περιοχή που διαχρονικά παράγει πολιτικά στελέχη, που έχει δώσει στην Ελλάδα πολλούς πρωθυπουργούς και υπουργούς και η οποία, ας μην το ξεχνάμε, θα… βγάλει και τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας! Έτσι, το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι μιλάμε για έναν νομό, στον οποίο κάθε σημείο του έχει να «πει» μια καλή πολιτική ιστορία. Κοντά στο Λάππα, στη Γαστούνη, μην ξεχνάτε ιδρύθηκε το Λαϊκό κόμμα. Και η ιστορία αυτή συνεχίζεται με ευτυχείς συμπτώσεις όπως αυτή στην οποία αναφέρεστε, όπου ένα χωριό της Δυτικής Αχαΐας, πραγματικά έχει την τύχη και την τιμή να εκπροσωπείται από τρεις υποψήφιους βουλευτές. Μία ευτυχής σύμπτωση που με κάνει ιδιαίτερα περήφανο, καθώς αφορά και τον δικό μου τόπο καταγωγής, μία περιοχή που την ξέρω και με ξέρει. Είναι ο τόπος που γνωρίζω κάθε σπιθαμή του και στον οποίο έχω τις πιο όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Εκεί είναι τα οικογενειακά κτήματα, εκεί είναι το πατρικό μας σπίτι. Μα πάνω απ’ όλα είναι ο τόπος που με έκανε να αγαπήσω τη γη και τους ανθρώπους της. Αυτός ο τόπος ήταν η αφορμή να σπουδάσω γεωπόνος. Γι’ αυτό και όπως έχω πει πολλές φορές, από την ώρα που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική, από τη Δυτική Αχαΐα ξεκινάω κάθε φορά και στη Δυτική Αχαΐα τελειώνω. Από τη Δυτική Αχαΐα σε όλη την Αχαΐα και για όλη την Αχαΐα! Αυτό είναι το «μοτό» που περιγράφει το ταξίδι της πολιτικής για μένα…».
ΕΛΕΝΗ ΤΑΠΕΙΝΟΥ: Αξίζει να μάχεσαι γι’ αυτό τον τόπο
«Η απόφαση του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαστε τρεις υποψήφιοι βουλευτές από την Δυτική Αχαΐα, και μάλιστα από το ίδιο χωριό, αποτελεί για εμένα ένα τυχαίο και παράλληλα πολύ ευχάριστο γεγονός όπου μόνο θετικά μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της Δυτικής Αχαΐας.
Είμαστε τρεις άνθρωποι με διαφορετική ματιά, επαγγελματική κατάρτιση και ηλικία, κάτι το οποίο βοηθά να αντιπροσωπεύσουμε δίκαια το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών. Η Δυτική Αχαΐα είναι τόπος που αξίζει να ζεις και να μάχεσαι γι’ αυτόν, καθώς έχει μια μεγάλη ιστορική πορεία, αξιοσημείωτο πολιτιστικό απόθεμα αλλά και απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό κάλος. Οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης είναι τεράστιες αφού είναι ένας ευλογημένος τόπος, περικλείεται από βουνά, βρέχεται από θάλασσα, συνδυάζει μεγάλες αγροτικές περιοχές με μια σπουδαία βιομηχανική ζώνη. Στο σύνολό της λοιπόν η Αχαϊα είναι ένας νομός που μπορεί εύκολα ο οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση από ξηράς, θάλασσας αλλά και αέρα, αφού διαθέτουμε εκτός των οδικών αξόνων, το λιμάνι της Πάτρας και το αεροδρόμιο του Αράξου. Τέλος η αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο να προσπαθήσω ούτως ώστε η Αχαΐα να κερδίσει όλα όσα της αξίζουν. Η Αχαΐα των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τα οποία στοιχειοθετούν τη σύνθετη ταυτότητά της. Μπαίνω λοιπόν στον στίβο της πολιτικής με αίσθημα ευθύνης για το μέλλον της γενιάς μου, που επιθυμεί να ζει και να εργάζεται στην Αχαΐα»!

ΦΩΤΟ- «Βουλιάζει» από τον κόσμο η παραλία της Καλόγριας

Previous article

Ασπασία. Ρηγοπούλου: H αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρίες είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Featured