Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα θα επισκεφτούν τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστο Νικολάου, ο κος Σβίτλακ  Γιούριι  του Στεπάν, Δήμαρχος της πόλης Ζμέρενκα της Ουκρανίας, με τους Αντιδημάρχους του που είναι υπεύθυνοι Τουρισμού και Αθλητισμού καθώς θα ευρίσκονται στην πόλη της Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 1ο Αντάμωμα Απόδημου ελληνισμού στις 13/10/18  όπου ο Ελληνοουκρανικός Σύλλογος Φιλίας «Φάρος» με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε … περισσότερα» θα ενώσει για πρώτη φορά τους Έλληνες της διασποράς με την πατρίδα τους μέσα από τον πολιτισμό, τη μουσική και τον χορό με σημείο αναφοράς την παράδοση του τόπου μας.

Στο 1ο Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η Πρέσβης της Ουκρανίας, Ναταλία Κονζένκο, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχαήλ Κόκκινος, από την UNESCO,Τσούκαλης Γεώργιος, ο Δήμαρχος της ουκρανικής πόλης, Ζμερεμκά, Σβίτλακ Γιουρί που θα συνοδεύεται από εμπορικούς ακολούθους με θεματικά αντικείμενα τον τουρισμό και το αθλητισμό, θα συμμετέχουν 13 χορευτικά συγκροτήματα από την Ουκρανία, τη Γεωργία και την Ελλάδα.

Κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο Δυτικής Αχαΐας  θα συνοδεύονται από πολυμελή αντιπροσωπεία και θα υπάρχει δυνατότητα μετάφρασης από την κα Ντμιτρουσένκο Μαρινάτου Σεργία.

Καλούνται οι δημότες, οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου επιθυμούν να προσέλθουν για να παραβρεθούν στην συνάντηση.

ΙΚΕΛΟΣ: Σήμερα η ημερίδα για το πρόγραμμα “Στέγαση και εργασία – Πνοή Ζωής” – Σε συνεργασία με το Σκαγιοπούλειο

Previous article

Οκτώβριoς: Pink the City – Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Featured