Απάντηση στα όσα «απαγορευτικά», για την εικόνα του δήμου, καταγράφτηκαν σε παραλίες, οικισμούς, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές του δήμου, με αμάζευτα επι μέρες σκουπίδια κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δίνει σήμερα ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, απαντώντας στην εφ. Πελοπόννησο και σε σχετικό δημοσίευμά της.
Υπενθυμίζεται ότι αυτό αναφερόταν στα σοβαρά προβλήματα καθαριότητας που καταγγέλθηκαν από τοπικούς παράγοντες και συλλογικούς φορείς, στην παραλία Λακκόπετρας, Καλαμακίου, Καλογριάς, Νιφορεΐκων, Στροφυλιά-Κοτύχι, οικισμό Ρομά Κ.Αχαΐας κ.ά., με αναφορές σε κινδύνους της δημόσιας υγείας ή και στην πρόκληση πυρκαγιών.
Ο κ. Νικολάου, ο οποίος δέχθηκε και την κριτική της αντιπολίτευσης, για απαξίωση των διαμαρτυριών, αλλά και για ανικανότητα αποκομιδής με μη πρόσθετη κάλυψη, δίνει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων.
«Οταν τριπλασιάζεται σχεδόν ο κόσμος, μέσα στο καλοκαίρι, με το ίδιο προσωπικό και τα ίδια μέσα μπορείς να αντιμετωπίσεις και να λύσεις 100% την κατάσταση; Χωρίς προσωπικό 8μηνα και με υποστελέχωση» αναρωτιέται.
Ο δήμος όμως δείχνει να είχε φροντίσει για τα παραπάνω, ωστόσο όπως φαίνεται και από τον δημαρχιακό ισχυρισμό, δεν ευθύνεται αυτός, αλλά άλλοι. Λέει συγκεκριμένα:
«Περιμένουμε από το υπουργείο 12 νέους μονίμους υπαλλήλους καθαριότητας, καθώς τους οκταμηνίτες που δυστυχώς, αντί να μας σταλούν το καλοκαίρι μας έρχονται το χειμώνα. Δεν τους είχαμε αυτούς το καλοκαίρι για να μπορέσω να προσφέρω υποστήριξη στην καθημερινότητα. Ηθελα να το λύσω το πρόβλημα, αλλά με τι χέρια»;
Παρά ταύτα ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. «Αφού ξεχρεώσαμε τον δήμο, έχουμε την οικονομική επάρκεια για 12 μόνιμους υπαλλήλους, πήραμε καινούργιο απορριμματοφόρο” καταλήγει.
Εξάλλου, τη Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει την ανάθεση παροχής υπηρεσιών καθαριότητας κτιρίων του δήμου σε τρίτους και με εισήγηση του
αντιδημάρχου Ν. Οικονομόπουλου της προμήθειας μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου από το ελεύθερο εμπόριο.
Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί η έγκριση «Συστήματος Αντίστροφης Οσμωσης» στον ΧΥΤΑ Φλόκα (με 920.000 ευρώ),ως αποτέλεσμα άσκηση πίεσης του δήμου και του ΦΟΔΣΑ που αποτελεί μεγάλη επιτυχία, αφού απαλλάσσει από περιβαλλοντικές βλάβες.
Εφ. Πελοπόννησος