Περάσαμε στην τελευταία «στροφή» πριν τον τελικό, για την ανάδειξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή σε ένα από τα καλύτερα Μουντιάλ όλων των εποχών. Σε ένα μεγάλο παιχνίδι, το Βέλγιο κατάφερε με τεράστια δυσκολία να νικήσει και να πετάξει έξω από την διοργάνωση τη Βραζιλία, διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά που την ήθελαν το πιο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση.

Αντίστροφα, η Γαλλία έκανε το καθήκον της απέναντι στην «χτυπημένη» Ουρουγουάη, η οποία χωρίς τον τραυματία Καβάνι δεν στάθηκε ικανή να απειλήσει και, μοιραία, αποδέχθηκε τον παθητικό της ρόλο. Χωρίς μεγάλη παραγωγή φάσεων αλλά με απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, οι Γάλλοι τους νίκησαν με 2-0.

Τα προγνωστικά για το σημερινό (ώρα 21.00) λιγοστεύουν και, ειδικά μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας, δύσκολα μπορεί κάποιος να προβεί σε εκτιμήσεις. Και αυτό δεν σχετίζεται μόνο με το αποτέλεσμα, αλλά και τους ρόλους που θα μοιραστούν οι δύο ομάδες· θεωρητικά οι Γάλλοι χτίζουν το παιχνίδι τους στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενοι τον διασκελισμό του Πογκμπά και του εκπληκτικού Εμπαπέ, ωστόσο στο παιχνίδι με την Ουρουγουάη αλλά και με την Αργεντινή είχαν προσέγγιση στο παιχνίδι τους.

Αντίστοιχα, οι Βέλγοι πήγαν στην διοργάνωση ως η απόλυτη ομάδα υπεροχής, που αρέσκεται στο παιχνίδι κατοχής και την δημιουργία από τους Μέρτενς-Αζάρ και τις εκτελέσεις του Λουκάκου. Όμως, στο μεγάλο παιχνίδι του τουρνουά, ήταν οι Βέλγοι που χτύπησαν και «σκότωσαν» τη Βραζιλία με τις αντεπιθέσεις.

Πιθανό είναι ένα παιχνίδι «αλληλοεξόντωσης» στο κέντρο, με τους Ματουιντί-Πογκμπά-Καντέ να «βραχυκυκλώνουν» τους Ντε Μπρούινε-Βίτσε-Αζάρ και το παιχνίδι να κρίνεται στην μεταφορά μπάλας στους επιθετικούς των δύο ομάδων. Εκεί θα φανεί αν η άμυνα των Βέλγων θα αντέξει στις επαφές που θα έρθει ο Ζιρού και, κυρίως, στις ταχύτατες κινήσεις-ντρίπλες του Εμπαπέ.

Θεωρητικά, οι Γάλλοι με Βαράν-Ουμτιτί μπορούν να αντέξουν στους «κραδασμούς» του Λουκάκου. Το προβάδισμά τους ωστόσο κρίνεται εξαιρετικά οριακό.