Στη λήψη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων και των δημοτών που επλήγησαν από τον κορονοϊό αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας, με τον αντιδήμαρχο Οικονομίας Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο να εισηγείται απαλλαγές από τέλη, για την τρέχουσα περίοδο. 

Ειδκότερα:
> Για τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα που έχουν κλείσει, με υποχρεωτική προσωρινή απαγόρευση, για προληπτικούς λόγους, ή έχουν περιορίσει τη λειτουργία τους, για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των περιορισμών, θα ισχύσει η απαλλαγή από την καταβολή των τελών κοινοχρήστου χώρου. Επίσης δεν θα καταβάλουν τέλη διαμονής παρεπιδημούντων (0,5%), τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων (0,5%), και τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης-ζωντανής
μουσικής (5%).
> Για τους μισθωτούς των επιχειρήσεων αυτών, θα υπάρχει παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και των δόσεων ρυθμίσεων με δόσεις, έως τις 31 Μαΐου, χωρίς τόκους ή προσαυξήσεις.
> Για τους δημότες, θα ισχύσει η απαλλαγή καταβολής τροφείων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, εφόσον φοιτούν εκεί τα παιδιά τους, αλλά μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

Παίρνοντας τον λόγο μέλη του ΔΣ, έλαβαν θέση επ’ αυτών, με πρώτον το εκπρπρόσωπο του ΚΚΕ Αλέκο Θανόπουλο (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση») που καταψήφισε τα μέτρα που αφορούν στις επιχειρήσεις «και δε απευθύνονται στον εργαζόμενο και στον πληττόμενο λαό» όπως είπε.

Καμία διαφωνία δεν εκδήλωσαν, αντίθετα, ο τ. δήμαρχος Χρήστος Νικολάου και οι δημοτικοί του σύμβουλοι Θανάσης Ραυτακόπουλος, Ακης Μπαχράς και Αλέκος Ορδίτης, αφού όπως είπαν «καλύπτουν έκτακτες ανάγκες, άμεσα και στοχευμένα, για να να υπάρξει υποστήριξη της τοπικής αγοράς και κοινωνίας, αλλά και περιορισμός επιπτώσεων από την πανδημία».

Κορωνοϊός: Ένας νέος θάνατος – 144 τα θύματα συνολικά – Έξι νέα κρούσματα

Previous article

Καιρός: Με συννεφιά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.