Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και αυτό αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι ο ιός είναι ανάμεσά μας…

Ο 70χρονος Πατρινός με τα σοβαρά νοσήματα που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής, μη αντέχοντας τη μάχη με τον κορωνοϊό, προστέθηκε στη λίστα των ανθρώπων που άφησαν τη τελευταία τους πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, εξαιτίας του ιού που ήρθε να μείνει στη ζωή μας.

Η λίστα αυτή δεν είναι μεγάλη και αυτό χάρις στις προσπάθειες όλου του ιατρικού κόσμου της Πάτρας, από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Αγίου Ανδρέα, μέχρι τους ιδιώτες γιατρούς της πόλης που από την πρώτη στιγμή έδειξαν μία υπεύθυνη στάση, βοηθώντας τους συμπολίτες στην ενημέρωσή τους και κατά συνέπεια στη μη επιπλέον διασπορά του ιού.

Μιλάμε όμως για ζωές και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε, για ανθρώπους δηλαδή που θα ζούσαν αυτή τη στιγμή ανάμεσά μας, αν δεν υπήρχε η εμφάνιση του κορωνοϊού. Όσα προβλήματα υγείας και να αντιμετώπιζαν, δεν έχει σημασία.

Η μακάβρια αυτή λίστα των ανθρώπων που νόσησαν από τον κορωνοϊό και έχασαν τη ζωή τους στο ΠΓΝ Πατρών, αναφέρεται σε οκτώ στον αριθμό. Στον καθηγητή από την Αμαλιάδα που κόλλησε τον ιό στους Αγίους Τόπους και αποτέλεσε το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στον αρτοποιό από το Πετροχώρι και την Κάτω Αχαΐα που έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό, έχοντας προσβληθεί από τον κύκλο της εκδρομής στους Αγίους Τόπους, στον 44χρονο άνδρα με τα υποκείμενα νοσήματα που προσβλήθηκε στο αιματολογικό του ΠΓΝΠ Πατρών, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγες μέρες μετά.

Στην 94χρονη γυναίκα που έδωσε γενναία μάχη, αλλά λύγισε, όπως και στον 84χρονο άνδρα που δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ στη λίστα των θυμάτων είναι και ο 90χρονος που νοσηλεύτηκε μαζί με τον γιο του που σώθηκε, χωρίς όμως αυτός να τα καταφέρνει (μία ιστορία που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο).

Σε αυτά τα θύματα του κορωνοϊού που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήρθαν να προστεθούν ο 68χρονος από την Αλβανία (“έφυγε” πριν από μερικές ημέρες) και ο 70χρονος Πατρινός.

Είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι ο κορωνοϊός είναι ανάμεσά μας και αυτή τη στιγμή υπάρχουν κρούσματα στην ανοικτή κοινότητα της Πάτρας που δείχνουν ότι αν δεν προσέξουμε και δεν τηρήσουμε τα μέτρα, η λίστα αυτή είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί.

Ας ελπίσουμε μόνο ότι η σύζυγος του 70χρονου που νοσηλεύεται στην μονάδα αρνητικής πίεσης του ΠΓΝ Πατρών, θα τα καταφέρει.

patrasevents.gr

Βασίλης Αθανασόπουλος: Ο αχαγιώτης που χειροκροτήθηκε στην Επίδαυρο με τους “Πέρσες”

Previous article

ΒΙΝΤΕΟ-Δροσερό ταξιδάκι στην παραλία Αλισσού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.