Το ενδιαφέρον εκατοντάδων τουριστικών πρακτόρων απο το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και διεθνών μέσων ενημέρωσης όπως το CNN προσέλκυσε φέτος η παρουσία της Δυτικής Ελλάδος στη μεγάλη τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου.
Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τα στελέχη της Περιφέρειας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καρπέτα και τη σύμβουλο Αδαμαντία Ζαχαροπούλου Στούμπου, είχαν επαφές με παράγοντες της τουριστικής αγοράς που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και τις προπτικές της.
Τα όπλα της Δυτικής Ελλάδας στην προσπάθεια για αύξηση των διεθνών αφίξεων το 2019, είναι οι νέοι μεγάλοι οδικοί άξονες, Ολυμπία και Ιόνια οδός που βελτιώνουν την προσβασιμότητα, ταυτόχρονα με τα αεροδρόμια Αράξου και Ακτίου και τα Λιμάνια σε Πάτρα και Κατάκολο.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας παρουσιάστηκε και ο ανανεωμένος τουριστικός ιστότοπος www.western-greece.com, ένας πληρέστατος ψηφιακός τουριστικό οδηγός για τη Δυτική Ελλάδα με πληθώρα από επιλογές για τον επισκέπτη.
Στην έκθεση World Travel Market στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκε και ο Δήμος Καλαβρύτων ενώ κατά την επίσκεψή της στον χώρο, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό Κέντρο την προσεχή χειμερινή περίοδο έπειτα από πρόσκληση που της έγινε από τον βοηθό Δημάρχου Νίκο Μαγκαφά.
Στο Περίπτερο της Περιφέρειας, εκτός του Δήμου Καλαβρύτων, ήσαν και μεγάλες τουριστικές μονάδες (Αldemar κ.ά.).
Η αποστολή επιστρέφει σήμερα στην Πάτρα καθώς επόμενοι σταθμοί είναι η έκθεση Φιλοξένια 2018 που ξεκινά 9-11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «International Tourism Expo 2018», στις 7-9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι φέτος η τιμώμενη περιοχή στην 34η Φιλοξένια.