0

Ζεσταίνεται» το δυναμικό των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δυτικής Αχαΐας, που ξεδιπλώνουν τη δράση τους, πολυεπίπεδα, με κοινωνική προσφορά, μαθήματα σε διάφορους τομείς, αποδράσεις, καθώς και εξωστρέφεια που προάγει τον πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα ακόμα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος», ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ουκρανία από τις 18 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου – με το Τμήμα Αγιογραφίας και δασκάλα την Ανδριάνα Γαλάνη να έχει φιλοτεχνήσει εικόνα του Πρωτόκλητου Απόστολου Ανδρέα, την οποία θα προσφέρει, σε ομογενείς του Κιέβου.
Οι Αλισσαίοι είναι καλεσμένοι του Συλλόγου Ελλήνων Ομογενών «Ενότητα» και πρόσκλησης της προέδρου του Κιέβου Νίνα Πασκάλ, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Κοντά στο σύλλογο θα ‘ναι και ο πρόεδρος της Ελληνοουκρανικής Φιλίας Μιχάλης Ροδόπουλος. «Είναι μεγάλη η συγκίνηση μας και η χαρά μας που θα πάμε στο Κιέβο και θα χορέψουμε για τους ομογενείς μας. Έίμαστε, ως Αλισσαίοι, περήφανοι γι’ αυτό» λέει στην «Π» ο πρόεδρος του «Πείρου» Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Στο Κίεβο, το Χορευτικό Τμήμα, θα παρουσιάσει παραδοσιακό πρόγραμμα, σε δυο παραστάσεις, στο Δημαρχείο και στο Ιδρυμα Πολιτισμού, στο πλαίσιο μεγάλης εκδήλωσης.

> Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Αχαΐας «Πάλεια» άρχισαν και πάλι τα μαθήματα χορού σε ενήλικες και παιδιά. Παράλληλα, ετοιμάζεται να περπατήσει και φέτος στην Πάτρα, με το «Αλμα Ζωής» στο Pink the city, που θα γίνει 20 Οκτωβρίου (πληροφορίες και εγγραφές: 6972891871). Εξάλλου, ο σύλλογος συνεχίζεται τη συνεργασία του με τον διευθυντη σπουδών του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Eduplus» Γιάννη Κατσαρό, για 12 ώρες Πληροφορικής (1 ώρα την εβδομάδα), με 5 μόνο ευρώ τον μήνα , ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της καθηγήτριας, για εντελώς αρχάριους ενήλικες. Τα μαθήματα θ’ αρχίσουν στις 24 Οκτωβρίου (7.30μ.μ-8:30μ.μ).

> Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ριόλου «Λαρισσός», έχει καλέσει την προσεχή Δευτέρα (7:30μ.μ) τα εγγεγραμμένα μέλη του στο γραφείο του, για γενική συνέλευση με θέμα την ενημέρωση -και τις εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν σε άλλη ημερομηνία. Όσοι επιθυμούν να ‘ναι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις όλων των χρόνων και όσοι επιθυμούν να γίνουν νέα μέλη, μπορούν με 10 ευρώ να κάνουν εγγραφή και συνδρομή 20 ευρώ για το 2019. Κάθε έγκυρη υποψηφιότητα θα πρέπει να γίνει με γραπτή αίτηση προς το Δ.Σ. τουλάχιστον 72 ώρες πριν τη ΓΣ.

> Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Σαντομεριτών, διοργανώνει αύριο, μονοήμερη εκδρομή στη Μονή Μαλεβή του Ναυπλίου. Η τιμή εισιτηρίου είναι 17 ευρώ το άτομο.

> Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτα « Το Φιλοκάλι» θα συμμετέχει και αυτός στο Pink the city και η συμμετοχή σε αυτό (με 5 ευρώ) θα γίνεται μέχρι τις 16 Οκτωβρίου. Επίσης, διοργανώνει εκδρομή στις 27 Οκτωβρίου, σε Μονή Μολυβδοσπαστής, Κόνιτσα και Ιωάννινα. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο τηλέφωνο 6940026055, με κόστος 20 ευρώ, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

> Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαγαιίκων διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Τήνο, στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Η τιμή συμμετοχής είναι στα 110 ευρώ, με μεταφορά, διανυκτέρευση και πρωινό. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα: 6936637019 – 6908651252 και 6908384808.

> Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Αλισσού, στις 2 -3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή στα Ζαγοροχώρια, με επισκέψεις: Μονή Σπηλιώτισσας, Μεγάλο – Μικρό Πάπιγκο, Κολυμπήθρες, Μονοδένδρι (με διανυκτέρευση), Γεφύρι Χάτσιου και Τσεπέλοβο. Η τιμή συμμετοχής είναι 75 ευρώ. (πληροφορίες: 6975204691 και 6976301500).

Νέα σεισμική δόνηση “κούνησε” τη Ζάκυνθο

Previous article

Η Αχαγιά ΄82 πήρε το ντέρμπι από την Παναχαϊκή- Σπύρος Γκοργκόλης: «Μεγάλη νίκη σε μια δύσκολη έδρα»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Featured