Στις 2.490 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ανακοινώθηκαν 27 νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια ώρα, σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη πέντε θάνατοι στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 130.

Σχετικά με τη μονάδα υγείας στο Περιστέρι, ο κ. Τσιόδρας σημειώσει πως πρόκειται για σημαντικό ζήτημα. Τρεις ασθενείς της κλινικής κατέληξαν και 17 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους υπήρχαν αυστηρά μέτρα.

Όπως είπε, και οι 17 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό βρίσκονται σε καραντίνα και σε απομόνωση.

«Όλοι οι ασθενείς και οι συνεργαζόμενοι γιατροί έχουν ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ έχει εξοπλίσει με ιατρικό εξοπλισμό τη συγκεκριμένη μονάδα υγείας. Θα γίνεται επανέλεγχος ανά 2-3 μέρες. Ακόμη δόθηκαν φάρμακα προφυλακτικής αγωγής. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος έκανε ειδική αναφορά στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι οι καρδιοπαθείς, οι χρόνια αναπνευστικά άρρωστοι, τα άτομα με διαβήτη, οι νεφροπαθείς και οι υπερτασικοί που έχουν κοροναϊό κινδυνεύουν περισσότερο με θάνατο συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Στη συνέχεια, είπε πως η πιθανότητα λοίμωξης στα παιδιά είναι 0,26 λιγότερο από τους ανθρώπους άνω των 60.

Συναγερμός στις κλινικές σε Περιστέρι και Ελληνικό: Τα λάθη και τις παραλείψεις ερευνά ο εισαγγελέας

Previous article

Ξεκίνησαν τα έργα για τον αγωγό ομβρίων στην Άνω Αχαϊα – Το “ευχαριστώ” σε Μπονάνο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Featured