Ελπίδες στη θεραπεία του κορονοϊού φαίνεται να δίνει φάρμακο, το οποίο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και χορηγείται, σε αυτή τη φάση, σε μικρές ποσότητες σε πάσχοντες σύμφωνα με Χαράλαμπο Γώγο, καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών. «Οτιδήποτε πούμε σε αυτή τη φάση είναι παρακινδυνευμένο» τόνισε ο καθηγητής αναφορικά με το αν το γεγονός πως δεν βλέπουμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας αποτελεί συμπέρασμα χαραμάδα αισιοδοξία.

«Ελπίζουμε να είναι η τελευταία», τόνισε υπογραμμίζοντας πως δεδομένης της κατάστασης όσον αφορά τα διαγνωστικά τεστ αλλά και της ύπαρξης μέχρι στιγμής, συγκεκριμένης θεραπείας, το πιο σημαντικό μέτρο προστασίας είναι το να μην έρχονται σε επαφή οι πολίτες μεταξύ τους. Ο κ. Γώγος σημείωσε επιπρόσθετα πως υπάρχουν σε αυτή τη φάση γρήγορα τεστ, τα οποία έχουν εγκριθεί και από τον Αμερικάνικο οργανισμό Υγείας εντούτοις πρέπει να καταλήξουμε στο πιο από όλα είναι τα καταλληλότερα για να βασιστούμε σε αυτά.

«Αυτή τη στιγμή σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας χορηγείται συνδυασμός φαρμάκων που δόθηκαν σε ασθενείς με κορονοϊό κυρίως στην Κίνα και την Ιταλία και έδειξαν αποτελεσματικότητα», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως ανάμεσα σε αυτά δίνεται και ένα ακόμη φάρμακο, αντιικό, το οποίο είναι σε κλινικές μελέτες και γιαυτό δεν χρησιμοποιείται ευρέως. Το εν λόγω φάρμακο, περιζήτητο σε αυτή τη φάση, δίνεται σε μικρές ποσότητες και κυρίως σε ασθενείς σε βαρύτερο στάδιο.

«Ίσως είναι η αιχμή του δόρατος στη θεραπεία» σχολίασε εκφράζοντας πως κατά την γνώμη του είναι το αποτελεσματικότερο και θα πρέπει να δίνεται μάλλον σε αρχικότερο στάδιο της νόσου προκειμένου να αποφεύγουμε ενδεχομένως την διασωλήνωση.»

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής τόνισε την αναγκαιότητα διεξαγωγής περαιτέρω μελετών και ερευνών προκειμένου να εξαχθούν σαφέστερα συμπεράσματα, συμπληρώνοντας πληρέστερη εικόνα αναφορικά με την αντιμετώπιση του νέου ιού θα έχουμε το Μάιο.

Πρόβλεψη -ΣΟΚ για 100.000 κρούσματα στην Ελλάδα

Previous article

Απαγόρευση κυκλοφορίας : Αυστηρότεροι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. τη δεύτερη μέρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Featured