Προειδοποίηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα έκανε ο υπεύθυνος της Ειδικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας, Κωνσταντίνος Συρίγος.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, καθώς τα νέα κρούσματα μειώνονται, ενώ όλο και περισσότεροι λαμβάνουν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.
«Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Πάμε όλο και καλύτερα, λίγα περιστατικά, φαίνεται ότι ο ιός χάνει τη λοιμογόνο δύναμή του, φαίνεται ότι δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. Ας περάσουμε καλά και τη Μεγάλη Εβδομάδα και πράγματα θα είναι πολύ αισιόδοξα» επεσήμανε ο καθηγητής.
«Ας περάσουμε καλά ιατρικώς, να μην περάσουμε με πανικό τις επόμενες ημέρες μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, γιατί αυτά που θα συμβούν αυτήν την εβδομάδα, εμείς ως γιατροί θα τα βιώσουμε σε 15 ημέρες. Είναι η κρίσιμη εβδομάδα, πράγματι», πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.
«Δεδομένο ότι θα έρθει δεύτερο κύμα το φθινόπωρο»
Σχετικά με τις επιστημονικές εξελίξεις ανέφερε: «Οταν τα πράγματα πάνε πολύ καλά και τώρα πάνε πράγματι πολύ καλά, το μυαλό το δικό μας είναι να προετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα, γιατί το δεύτερο κύμα θα έρθει, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ξεκουράσουμε το προσωπικό, ώστε να ξαναπέσει στη μάχη. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε. Η εμπειρία και οι προηγούμενες επιδημίες λένε ότι είναι δεδομένο.
Και όσο μικρότερη ανοσία υπάρχει στην κοινότητα τόσο πιο δεδομένο είναι. Η ελπίδα μας γι’ αυτό το κύμα, είναι μήπως καταφέρουμε και τότε έχουμε κάποια θεραπευτική προσέγγιση ώστε να βοηθήσουμε τους αρρώστους και να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται» σημείωσε ο κ. Συρίγος κάνοντας μια εκτίμηση ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμα προς το τέλος του χρόνου αν όχι το 2021.
Πηγή: iefimerida.gr

Χωρίς προαγωγικές στην επόμενη τάξη; Πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές

Previous article

Χωρίς νερό η Λακκόπετρα – Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Υγεία