0

Στην καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση κλοπής καυσίμων από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αράξου, με ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 18 μήνες έως πέντε χρόνια με αναστολή, προχώρησε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Το δικαστήριο απάλλαξε τους τέσσερις κατηγορούμενους από την βαρύτατη κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ωστόσο, τους έκρινε ένοχους κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κλοπής, της λαθρεμπορίας, της δωροδοκίας και της δωροληψίας στην πλημμεληματική τους μορφή.

Στην υπόθεση αυτή, που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2014, ο βασικός κατηγορούμενος, ένας απόστρατος στρατιωτικός που πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για τις κλοπές των καυσίμων, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση κατά συγχώνευση, για αυτουργία σε διακεκριμένη κλοπή κατ΄ εξακολούθηση, για συναυτουργία σε λαθρεμπορία κατ΄εξακολούθηση και για δωροδοκία, επίσης κατ΄εξακολούθηση.

Ένας ιδιώτης και συνεταίρος του πρώτου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών, για συναυτουργία σε εξακολουθητική κλοπή διακεκριμένης μορφής και συναυτουργία σε εξακολουθητική λαθρεμπορία.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, που είναι εν ενεργεία στρατιωτικός, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών κατά συγχώνευση, για απλή συνέργεια σε εξακολουθητική κλοπή διακεκριμένης αξίας και για δωροληψία κατ΄ εξακολούθηση.

Τέλος, ένας εν ενεργεία αστυνομικός, καταδικάστηκε για συναυτουργία σε μια περίπτωση κλοπής καυσίμου και για συναυτουργία σε μια περίπτωση λαθρεμπορίας.

Να σημειωθεί ότι, όλες οι ποινές των κατηγορουμένων έχουν ανασταλτική ισχύ για τρία χρόνια και έτσι θα επιδιώξουν καλύτερη αντιμετώπιση στο εφετείο, όπου ήδη προσέφυγαν.

 

Disney+: Στις 31 Μαρτίου 2020 ανοίγει σε 5 ευρωπαϊκές χώρες

Previous article

Δεύτερο ατύχημα στο ύψος των Καμινίων

Next article

You may also like

ΒΙΝΤΕΟ- Τι πραγματικά έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο -Αλέκος Θανόπουλος: “Υπήρξε χειροδικία σε βάρος του προέδρου Κ. Αχαϊας, βρέθηκα ανάμεσά τους”

Ο Αλέκος Θανόπουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Αχαΐας, μιλά αποκλειστικά στο e-dytikiachaia για τα γεγονότα της ...
Featured

Comments

Comments are closed.

More in Featured