0

Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Οικονομόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Αποκαλύπτει για ποιο λόγο αποφάσισε να μεταγραφεί, μεσούσης της σεζόν, σε άλλη ομάδα και να συστρατευτεί με τον Χρήστο Νικολάου, για ποιο λόγο αποχώρησε από την παράταξη του Σάκη Γκοτσούλια, ποια είναι τα προγνωστικά του για τις εκλογές στη Δυτική Αχαΐα και τι καλό μαγειρεύεται, με φόντο το καλοκαίρι, για τους κατοίκους των ορεινών χωριών της περιοχής.


Γιατί με τον Χρήστο Νικολάου κ. Οικονομόπουλε;
«Με τον Χρήστο γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά. Μαζί στο Γυμνάσιο, μαζί στο Λύκειο. Και στο δημοτικό μαζί ήμασταν, απλά ο ένας ήταν στο 1ο και ο άλλος στο 2ο. Δεν είναι αυτός, βεβαίως, ο κύριος λόγος. Απλά το είπα για να δείξω πόσα χρόνια γνωρίζω τον Χρήστο Νικολάου, για να δείξω πόσο καλά τον ξέρω. Πάω μαζί του, λοιπόν, γιατί είμαι πεπεισμένος τι θέλει να κάνει ο Χρήστος και τι μπορεί να κάνει. Από μικρός έχει μπει στο πετσί της δουλειάς και της προσφοράς. Ξεκίνησε κάτι καινούργιο, κάτι πρωτοποριακό στη Δυτική Αχαϊα και θέλει να το ολοκληρώσει. Γι’ αυτό και θέτει ξανά υποψηφιότητα. Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός ο Χρήστος. Εχει όραμα για τον τόπο του, όμως, και θέλει αυτό που άρχισε να το τελειώσει. Θα σας πω κάτι που είναι απολύτως αληθές και το πιστεύω ακράδαντα: ο Χρήστος Νικολάου είναι αυτοδημιούργητος και έχει όραμα. Θέλει να χτίσει κάτι, να αφήσει πίσω του κάτι γερό. Ετσι ήταν από μικρός ο Χρήστος. Δουλευταράς, με στόχο, με προσφορά. Εμείς μαζευόμαστε στην πλατεία και παίζαμε μπάλα κι αυτός πότε δούλευε στο κουρείο του πατέρα του και πότε ασχολιόταν να κλείσει ασφάλειες, γιατί είχε μεράκι με την Ασφαλιστική Εταιρία του».

 

-Ποιο θεωρείτε πως είναι το βασικό ατού της πρώτης θητείας του κ. Νικολάου;
«Το οικονομικό. Παρέλαβε χρέος 17 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούσε βεβαίως όλους τους παλιούς δήμους, Μόβρης, Λαρισού, Ωλενίας και Δύμης, και το μηδένισε. Κατάφερε κάτι μοναδικό. Και συν τοις άλλοις, γλύτωσε και το δήμο από 120.000 ευρώ το χρόνο, από ενοίκια που πήγαιναν από δω κι από κει. Το βασικό κίνητρό μου, όμως, για να συνταχθώ με τον κ. Νικολάου είναι ότι το έχω ως αρχή μου να στηρίζω αυτούς που παλεύουν και μοχθούν καθημερινά για το καλό του τόπου μας. Αυτούς που δεν λειτουργούν ως κομματάρχες, αλλά σέβονται όλα τα κόμματα και διεκδικούν απ’ όλα τα κόμματα. Αυτούς που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά είναι επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένοι».

 

-Γιατί όχι με τον Σάκη Γκοτσούλια; Γιατί φύγατε από την ομάδα του;
«Γιατί δεν με γεμίζει για δήμαρχος, και αυτό εκτιμούν και οι περισσότεροι στο δήμο. Το 2014 κατέβηκα μαζί του, και εκλέχτηκα, αλλά δεν περίμενα απ’ αυτόν τέτοια πράγματα. Εφυγε σαν λαγός όταν κατέβηκε ο Ανδρέας ο Παναγιωτόπουλος, για να μη χάσει. Εβλεπε τη σίγουρη ήττα να ‘ρχεται και λάκιξε. Εμένα μ’ έπεισε να κατέβω μαζί με τον Σάκη στις προηγούμενες εκλογές ο Γιώργος ο Καραμαλίκης. Το μετάνιωσα κι εγώ, το μετάνιωσε κι αυτός και γι’ αυτό ο αδελφός του, ο Νίκος, κατεβαίνει τώρα κι αυτός με τον Νικολάου».

 

-Εχει ελπίδες ο κ. Μυλωνάς, τον οποίο στηρίζει ο κ. Γκοτσούλιας;
«Καμία. Γιατί ο κ. Γκοτσούλιας έχει τελειώσει πολιτικά. Εχει εμπειρία, αλλά τίποτα άλλο. Η μισή Αχαγιά δεν του μιλάει. Ας καθόταν στην άκρη του. Τι ήθελε να αναμιχθεί ξανά; Και αφού είναι με τη ΝΔ, πώς πάει να συμπλεύσει με τον Μυλωνά;».

 

-Ο κ. Στεργιόπουλος;
«Προσπαθεί να φτιάξει την ομάδα του να το παλέψει, αλλά δεν έχει ελπίδες. Ακούστε τι προβλέπω και θα δείτε ότι μπορεί να πέσω μέσω: ο Νικολάου θα βγει δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή πιθανότατα. Αν δεν βγει από την πρώτη, θα βγει πολύ άνετα στη δεύτερη Κυριακή».

 

-Πού θεωρείτε πως πρέπει να ρίξετε το κύριο βάρος σας εφ’ όσον εκλεγεί η παράταξη του κ. Νικολάου;
«Σε δύο άξονες. Πρώτον, στις παραλίες και στην τεράστια ακτογραμμή του δήμου μας. Καθαρές ακτές, καθαρές παραλίες. Πρέπει να ‘ναι το ατού μας. Και δεύτερον, στις ορεινές περιοχές. Να ‘χουν οι άνθρωποι εύκολη πρόσβαση σε δρόμους , καθαριότητα. Στα χωριά ζητάνε απλά πράγματα, δεν ζητάνε υπερβολές. Και πρέπει να τους παρέχουμε το καλύτερο δυνατό. Νομίζω, όμως, ότι το μεγάλο μας στοίχημα πρέπει να είναι η περαιτέρω αξιοποίηση της παραλίας της Αχαγιάς. Το χρωστάμε στον τόπο μας. Ο κ. Νικολάου οραματίζεται έναν ποδηλατόδρομο στην παραλία της Αχαγιάς, ενώ ετοιμάζει και μεγάλη αξιοποίηση του αλιευτικού καταφύγιου των Αλυκών. Μέχρι και πλωτή μαρίνα υπάρχει στο πρόγραμμα. Θα γίνουν όλα. Αλλά για να γίνουν, χρειάζεται όρεξη, όραμα και φυσικά κονδύλια. Και πάνω απ’ όλα ένας δήμαρχος σαν τον Χρήστο Νικολάου».

 

-Εσείς σε ποιο πόστο εκτιμάτε πως θα μπορούσατε να προσφέρετε εάν επανεκλεγεί ο κ. Νικολάου και επανεκλεγείτε κι εσείς;
«Λόγω δουλειάς και εμπειρίας, στο κομμάτι των μεταφορών. Θα σας αποκαλύψω σήμερα ένα μεγάλο όραμα που έχουμε και το οποίο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το υλοποιήσουμε: αφορά τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας. Θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε κονδύλι μέσω ΕΣΠΑ για να ικανοποιηθεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων ειδικά του ορεινού όγκου της Δυτικής Αχαϊας. Δεν γίνεται να μη μπορεί να πάει ο κάτοικος των Βελιτσών για μπάνιο στην Καλόγρια επειδή θα σκέφτεται πόση βενζίνη θα χαλάσει. Αν ναυλώσουμε το πολύ 3 λεωφορεία, θα εξυπηρετηθούν 10 χωριά από Ωλενία, Μόβρη, Λαρισό. Είναι κάτι που το χρωστάμε στους κατοίκους των ορεινών χωριών, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την ψυχαγωγία τους».
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ
pelop.gr

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Νικολάου ο Βασίλης Γκοτσόπουλος

Previous article

Ο Κυριάκος Ορλώφ υποψήφιος με την παράταξη Μυλωνά

Next article

You may also like

More in Featured

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *