Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η φετινή γενική ιερατική σύναξη που έχει συγκαλέσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, ημέρα της εορτής του Αγίου Φιλίππου. Όπως έχει ανακοινωθεί στο πρόγραμμα των Πρωτοκλητείων, στις 14/11 το πρωί θα τελεστεί Θεία λειτουργία στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και εν συνεχεία έως περίπου τη 1 το μεσημέρι θα γίνει η γενική ιερατική σύναξη όπου έχουν προσκληθεί να παραστούν όλοι οι ιερείς της επικράτειας της Μητροπόλεως των Πατρών.

Το βασικό θέμα που θα συζητηθεί είναι το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που αναμένεται επίσης να συζητηθεί εκτενώς είναι και το θέμα της μισθοδοσίας των ιερέων (περίπου 9.000 ιερείς πανελλαδικά). Σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν του μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου & του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κι ενώ είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι στην Αθήνα όπου μετείχε και ο Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, οι ιερείς παύουν να λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Το κράτος θα εξασφαλίζει ετήσια αποζημίωση για την πληρωμή των ήδη υπαρχόντων κληρικών, όμως αν η Εκκλησία επιλέξει να αυξήσει τον αριθμό τους αυτό δεν θα σημαίνει και αύξηση του ποσού της ετήσιας αποζημίωσης για την μισθοδοσία.

Παρών στη σύναξη θα είναι και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Τέλος την ίδια μέρα την Τετάρτη 14/11/2018 θα φιλοξενηθεί στη σκηνή του Πάνθεον στις 7 το απόγευμα, η θεατρική παράσταση από τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, «Νεομάρτυρας Παύλος, 200 χρόνια από το μαρτύριο του».