0

Έχοντας ξεκινήσει προβολή σε μία μόλις αίθουσα στη Νέα Υόρκη, η ελληνική ταινία κατάφερε να έχει τον υψηλότερο μέσο όρο εισπράξεων και να βρεθεί στη 38η θέση του US Box Office για το Σαββατοκύριακο.

Η ταινία ‘Ένας Άλλος Κόσμος’ που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε πρεμιέρα στην Αμερική το περασμένο Σαββατοκύριακο και η αποδοχή του κοινού υπήρξε θεαματική. Για την ακρίβεια, η ταινία Word’s Apart (η αμερικάνικη ονομασία του) που στην Ελλάδα ξεπέρασε τα 700.000 εισιτήρια, βρέθηκε στην 38η θέση του US Box Office για το τριήμερο 13-15 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα η ταινία που προβλήθηκε στα Village East Cinemas της Νέας Υόρκης έκανε εισπράξεις 14.000 δολάρια, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αν λάβει κανείς υπόψη του πως το φιλμ προβάλλεται από την περασμένη Παρασκευή σε μία και μόνη αίθουσα.

Φαίνεται πως η ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης κατέκλυσε την αίθουσα, με τα εισιτήρια να εξαντλούνται στο άψε – σβήσε από την προπώληση. Ο δημιουργός της ταινίας, αλλά και ο βραβευμένος με όσκαρ J. K. Simmons που πρωταγωνιστεί στο ελληνικό φιλμ βρέθηκαν επίσης στην πρεμιέρα της Νέας Υόρκης, ενώ ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παρευρέθηκε και σε εκδήλωση με ερωτοαπαντήσεις από τους σινεφίλ που παρακολούθησαν το έργο, αμέσως μετά το φινάλε.

Η ταινία που έσπασε ταμεία στην Ελλάδα, ανοίγει τα φτερά της για μια σειρά από αγορές του εξωτερικού. Πέραν της Αμερικής και της Βραζιλίας, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Word’s Apart, το ελληνικό φιλμ αναμένεται να διανεμηθεί στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία.

Σύλλογος Αλισσαίων “Πείρος” – Στη Βυτίνα για να κόψουν την πίτα τους

Previous article

Οι αγρότες επιστρέφουν – Συζήτηση για τα προβλήματα του χώρου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply