Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν της Κυριακή 28-06-2020 στις εγκαταστάσεις του Πάρκου  Αναψυχής του Συλλόγου “Η Αριά” στη Θέση ΣΙΒΑΡΒΑΡΙ του Όρους ΜΟΒΡΗ εργασίες με πρακτική άσκηση-ενημέρωση των μελών της Εθελοντικής μας Ομάδας πυρόσβεσης-πυροπροστασίας.

https://tempo24.news/sites/default/files/gallery/2020/06/29/mobrh5.jpg

Ο Σύλλογος “Η Αριά”, στα δέκα (10) χρόνια λειτουργίας του με συνεχή παρουσία στον ορεινό όγκο της Μόβρης έχει βοηθήσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες στο έργο της Πυρόσβεσης- Πυροπροστασίας. Διαθέτει Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης-Πυροπροστασίας αποτελούμενη από δέκα οκτώ (18) άτομα με ένταξη στην ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ από το έτος 2015 (αριθ.πρωτ.7/2015), πυροσβεστικό όχημα 500 lit. ιδιοκτησίας του Προέδρου του Συλλόγου και ετοιμάζει νέο 5.000 lit. Έχει κατασκευάσει  λιμνοδεξαμενή και ειδική δεξαμενή πυρόσβεσης 168 m3 για υδροληψία και από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα, οι οποίες έχουν ενταχθεί στη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σταθμού ΒΙ.ΠΕ ΠΑΤΡΩΝ.

https://tempo24.news/sites/default/files/gallery/2020/06/29/mobrh3.jpg

Της έχει ανατεθεί από την Πολιτική Προστασία η Πυροπροστασία-Φύλαξη-Πυρόσβεση του Όρους ΜΟΒΡΗ με τομέα δράσης τα χωριά ΠΟΥΡΝΑΡΙ – ΜΥΡΤΟΣ – ΚΡΙΝΟΣ –– ΠΕΤΤΑ, έως το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας (Μαρίτσα).

Στην εκδήλωση παρέστησαν: Ο τέως Υπαρχηγός, Στρατηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συντοπίτης μας Κων/νος Κυριακόπουλος, ο οποίος συντόνισε και έδωσε χρήσιμες πρακτικές οδηγίες στούς εθελοντές πυροσβέστες μας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Ο δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας κ. Μυλωνάς με τους Αντιδημάρχους Πολ. Προστασίας  κ. Ταπεινό και Έργων κ. Ορλώφ, οι οποίοι και αποφάσισαν την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων προστασίας στο Όρος Μόβρη. Οι Πρόεδροι των  Τοπικών Κοινοτήτων Κρίνου, Σαγαιΐκων και Λινοχωρίου κ. κ.  Κωνσταντινόπουλος, Σαρτζής και Γκόβας.

Ακολούθησε πλούσιο γεύμα το οποίο επιμελήθηκε ο μάγειρας του Συλλόγου μας κ. Παύλος Σταυρόπουλος.

 

Συνεδρίαση για το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Previous article

Ξανάρχονται οι Γερμανοί στον Άραξο- Η σύσκεψη του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας με τοπικούς φορείς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Featured