Επιτυχημένη αιμοδοσία και σημαντική εκδήλωση για την προσφορά αίματος και τη δωρεά οργάνων και ιστών στα Σαγέικα.
Το πρωί της Κυριακής 19 Ιανουαρίου, διενεργήθηκε -από το Κέντρο Αίματος ΠΓΝΠ- αιμοδοσία στο Δημαρχείο Μόβρης στα Σαγέικα. Η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών ήταν μεγάλη.
Σε αυτήν την αιμοδοσία ένωσαν τις δυνάμεις τους το Περιφερειακό Ιατρείο Σαγεΐκων και η ομάδα αιμοδοτών του πού έκλεισαν 15 χρόνια αιμοδοσίας και οι εθελοντές του Γομοστού για τα 4 χρόνια αιμοδοσίας τους.
Συνολικά, από τις δύο αυτές ομάδες έχουν συλλεχθεί 312 και 48 μονάδες αντίστοιχα για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, προάγοντας την άδολη προσφορά αίματος, κάνοντας πράξη την Αλληλεγγύη.
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας όμως, οργανώθηκε και μια εξαιρετική εκδήλωση από το Π.Ι. Σαγεΐκων, τον Εκπ. Σύλλογο Σαγεΐκων, τον Εκπ. Σύλλογο Γομοστού, την Τοπική Κοινότητα Σαγεΐκων και την Τοπική Κοινότητα Καρεΐκων.
Η εκδήλωση αφορούσε την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και της δωρεάς οργάνων και ιστών και προλόγισε ο Τάσος Γιακουμής, Γενικός Ιατρός του Π.Ι. Σαγεΐκων.
Πρώτη προσκαλεσμένη ομιλήτρια, η Αιματολόγος του Κέντρου Αίματος ΠΓΝΠ Σταματία Κούγελου που μίλησε για τη διαδικασία συλλογής αίματος, τις μεγάλες ανάγκες της χώρας μας και της περιοχής και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος.
Δεύτερος ομιλητής ο Εντατικολόγος Παιδίατρος, Διευθυντήςτης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης. Ο κος Ηλιάδης περιέγραψε τις δυσκολίες πειθούς του πληθυσμού για τη δωρεά οργάνων και ιστών, τις διαδικασίες που δίνει ζωή κάποιος που την χάνει, την ομορφιά του να προσφέρει κάποιος σαν τελευταία πράξη της ζωής του.
Η προτροπή να αναπτυχθεί η δωρεά οργάνων στην χώρα μας, που βρίσκεται τελευταία στην Ευρώπη, συγκίνησε τους παρόντες και τελείωσε με την υπόσχεση να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση οι μικρές τοπικές μας κοινωνίες.
Την εκδήλωση συνόδευσαν με τοπικά εδέσματα οι γυναίκες του Εκπ. Συλλόγου Σαγεΐκων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος, κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΣ ΜΟΒΡΗΣ ΡΗΣ"

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, γραφείο, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κάθεται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Το Σάββατο η κοπή πίτας από τον Λέοντα Αλισσού

Previous article

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Εξελέγη με 261 ψήφους νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.