2 C
West Greece
Αρχική Δυτική Αχαϊα Φίλιππας Λιάκος: Καλώ την δημοτική Αρχή να προχωρήσει δημόσια σε απολογισμό

Φίλιππας Λιάκος: Καλώ την δημοτική Αρχή να προχωρήσει δημόσια σε απολογισμό

- Advertisement -
Μία δύσκολη χρονιά ήταν για όλους το 2020, εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που προκάλεσε η παγκόσμια υγειονομική κρίση του κορωνοϊού. Μία χρονιά που στιγματίστηκε από την καθημερινή μάχη για επιβίωση, αλλά και τις αμέτρητες αλλαγές που συντελέστηκαν στην οικονομία, την κοινωνία, ακόμη και στις ανθρώπινες σχέσεις. Φυσικά οι αλλαγές αυτές επηρέασαν σημαντικά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως, τους Δήμους. Αυτό συνέβη και στον Δήμο μας, ο οποίος μπορεί σε γενικές γραμμές να αντιμετώπισε την πανδημία με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες, ωστόσο, έμεινε πίσω! Η διαχείριση της καθημερινότητας «έφθειρε» τη δημοτική Αρχή η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης μέρας που αποτελεί και το κυρίαρχο ζητούμενο αν θέλουμε ο καινούριος χρόνος να μας βρει όρθιους και έτοιμους να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της κοινωνίας μας.
Τις δυσκολίες σαφώς και τις αντιλαμβανόμαστε όλοι, όμως η δικαιολογία της ελλιπούς χρηματοδότησης –η οποία παρεμπιπτόντως το 2020 «ενισχύθηκε» και από έκτακτες επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση του COVID19- και του ελάχιστου προσωπικού παύει να είναι δικαιολογία όταν επαναλαμβάνεται διαρκώς. Και δυστυχώς, αυτό κάνει η δημοτική Αρχή, επιρρίπτοντας τις ευθύνες αλλού. Είτε στην κεντρική διοίκηση, είτε στις προηγούμενες δημοτικές Αρχές, ξεχνώντας πως έχει αναλάβει την τύχη του Δήμου μας για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.
Σε αυτό το διάστημα πολλά ειπώθηκαν, αλλά λίγα έγιναν…
Η ΔΕΥΑΔ εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την χρεωκοπία, η αγροτική οδοποιία παραμένει σε άθλια κατάσταση αφού οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν κάλυψαν το σύνολο του δικτύου, η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού αμφισβητείται καθημερινά, η καθαριότητα πάσχει, η β’ φάση της ανάπλασης της Αχαγιάς βρίσκεται μετέωρη, η διάβρωση των ακτών συνεχίζεται, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έμειναν στα λόγια, ενώ μία σειρά από αναπτυξιακά έργα της περιοχής αγνοούνται, όπως το λιμανάκι των Αλυκών, το Χωροταξικό, η επέκταση της αποχέτευσης κ.α. Την ίδια ώρα, ο πρωτογενής τομέας που αποτελεί βασικό οικονομικό «πυλώνα» του Δήμου μας είναι αφημένος στην τύχη του, με την δημοτική Αρχή να είναι εξαφανισμένη!
Χωρίς διάθεση ανούσιας κριτικής ή αντιπολιτευτικής τακτικής καταθέτω τους προβληματισμούς μου καλώντας την δημοτική Αρχή να προχωρήσει δημόσια σε απολογισμό και να ξεκινήσει άμεσα έναν δημόσιο διάλογο με φορείς του Δήμου μας, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να καταρτισθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την επόμενη μέρα η οποία θα φέρει αμέτρητες προκλήσεις.
Δημοτικός σύμβουλος Λιάκος Φίλιππος

Ακολουθήστε μας

6,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Newsroom

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

);