Κανονικά χωρίς αλλαγές στο ωράριό τους θα λειτουργούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη την χώρα σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

“Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να μην τίθενται σε κίνδυνο τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι εργαζόμενοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ”, αναφέρει η ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ,υπογραμμίζοντας ότι για την ασφάλειά τους οι ασφαλισμένοι που προσέρχονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ παρακαλούνται:

1) να εισέρχονται σταδιακά για να εξυπηρετηθούν σύμφωνα με τον αριθμό προτεραιότητας και

2) να μπαίνουν στο φαρμακείο τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους (πάνω από δύο μέτρα απόσταση).

Επιπροσθέτως,ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι έχουν την δυνατότητα να εκτελέσουν τις τρίμηνες συνταγές που έχουν στην διάθεσή τους ώστε να μην χρειαστεί να επισκεφτούν τρεις φορές το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα όσοι ασθενείς λαμβάνουν φάρμακα Υψηλού Κόστους από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μπορούν να ορίσουν άτομο που θα παραλαμβάνει τα φάρμακά τους με μία απλή υπεύθυνη δήλωση -η οποία δεν χρειάζεται θεώρηση. Στην υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας και το ΑΦΜ του ατόμου που θα παραλάβει.

Με τον τρόπο αυτό δεν είναι απαραίτητες οι θεωρημένες εξουσιοδοτήσεις που έπρεπε να είχε μέχρι σήμερα ο παραλαβών όπως προβλέπεται στην ΠΝΠ 20/3/2020. Ήδη ξεκίνησε με απόλυτη επιτυχία η εφαρμογή της προγραμματισμένης παραλαβής ΦΥΚ (ραντεβού) στο κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι σε ασφαλισμένους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο ασθενής ή ο εκπρόσωπος του παραλαμβάνει τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους συγκεκριμένη ώρα χωρίς αναμονή. Προς το παρόν το μέτρο ισχύει μόνο για τα σκευάσματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Όλα τα άλλα ΦΥΚ παραλαμβάνονται κανονικά χωρίς ραντεβού από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες και από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6.

Γεωργιάδης για κορονοϊό: Μείωση σε δύο αντισηπτικά ανά πελάτη για να καλυφθεί η ζήτηση

Previous article

Πρόβλεψη -ΣΟΚ για 100.000 κρούσματα στην Ελλάδα

Next article

You may also like

ΟΑΕΔ-Νέα Κοινωφελής: Ξεκινάνε σήμερα οι αιτήσεις για 36.500 θέσεις -Δικαίωμα συμμετοχής, διαδικασία, μοριοδότηση

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ξεκινάει σήμερα 11:00 π.μ. η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ...
Ελλάδα

Comments

Comments are closed.

More in Ελλάδα