Από τους μαθητές της τρίτης Λυκείου θα γίνει η επαναλειτουργία των σχολείων στις 11 Μαΐου, ενώ μια εβδομάδα μετά, στις 18 Μαΐου, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν την σήμερα στις 6 το απόγευμα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, παρόντος και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία «ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου». Ωστόσο διευκρίνισε πως τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό.

Η υπουργός παιδείας έχει αφήσει σε δηλώσεις της τις προηγούμενες ημέρες ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, για τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να καλυφθεί το έδαφος που χάθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού.

Άλλες πληροφορίες θέλουν στο σχέδιο που θα ανακοινώσει η Υπουργός Παιδείας να περιλαμβάνεται η λειτουργία των δημοτικών σχολείων ανά τάξεις, συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Δηλαδή οι τρεις πρώτες τάξεις (Α’Β’Γ’) να πηγαίνουν σχολείο δυο ημέρες την εβδομάδα και οι τρεις μεγαλύτερες (Δ’, Ε’,ΣΤ’) τις υπόλοιπες τρεις.

 

Καιρός: Τετάρτη με συννεφιά και καλές θερμοκρασίες

Previous article

Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν φορούν μάσκες όπου επιβάλλεται

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Featured