Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Αχαγιώτικο Καρναβάλι , ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, έχει εντάξει το παιχνίδι «Κυνήγι Θησαυρού» που απευθύνεται στα Δημοτικά Σχολεία του δήμου.

Τα σχολεία που θα λάβουν μέρος, θα είναι έξι στον αριθμό, και επιλέγονται έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιεί η Καρναβαλική Επιτροπή του δήμου.

Την  Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, έγινε η έναρξη της δραστηριότητας για το κυνήγι του θησαυρού στο Δημοτικό Σχολείο του Ριόλου, που ήταν και το πρώτο που κληρώθηκε. Ακολούθησαν την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Σχολείο της Άρλας ενώ την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου το Δημοτικό του Λάππα και την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Σχολείο Χαϊκαλίου. Αύριο Τετάρτη και την Παρασκευή θα παίξουν αντίστοιχα τα τελευταία δύο Δημοτικά Σχολεία που κληρώθηκαν στο Ματαράγκα και στο Μιχόϊ αντίστοιχα.

Ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα στο «Καρναβάλι των Μικρών» στις 22 Φεβρουαρίου στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου στην Κάτω Αχαΐα, όπου οι τρείς καλύτεροι χρόνοι θα διαγωνιστούν και θα κερδίσουν αναμνηστικό δώρο.

Το Αχαγιώτικο Καρναβάλι αποτελεί παράδοση χρόνων για τον λαό της Δυτικής Αχαΐας, επηρεασμένο από την γείτονα Πάτρα, και η Δημοτική Αρχή έχει ως στόχο να το αναδείξει και να του δώσει χρώμα και ταυτότητα.

Ο  κεντρικός όμως στόχος της Δημοτικής Αρχής και η βασική ουσία του Καρναβαλίου είναι να διδάξει σε μικρούς και μεγάλους την δημιουργία, την έμπνευση, την αυτόβουλη εθελοντική δράση, την ευγενή άμυλα, την μαγική εμπειρία της συμμετοχής καθώς και να μοιράσει κέφι και χαμόγελα.

Ετοιμάζει νέα ρύθμιση οφειλών η ΔΕΗ – Tα βασικά χαρακτηριστικά – Ο υπολογισμός του διακανονισμού

Previous article

ΒΙΝΤΕΟ – Δυτική Αχαΐα: ΔΕΙΤΕ όλα όσα συνέβησαν και συζητήθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.