0

Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και ακόμα πιο δύσκολη για τους πολίτες της, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι οι φορείς και ο καθένας ξεχωριστά να υπηρετούμε και να στηρίζουμε τις ανάγκες της περιοχής μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αξιολογώντας τα προβλήματα της πόλης μας σε σχέση με το εμπόριο και τη διαβίωση μας επισήμανε ως σπουδαιότερο τους χώρους στάθμευσης .Το οικόπεδο του Θεοδώρειου Ιδρύματος το οποίο θα μπορούσε να συνεισφέρει δύο υπόγεια επίπεδα  στάθμευσης, αίθουσες σε ισόγειο πρώτο και δεύτερο όροφο, εξυπηρετώντας πολιτιστικά δρώμενα που τόσο ανάγκη έχει η πόλη μας (θέατρο, μουσική, λαογραφία, διαλέξεις, ζωγραφική, φωτογραφία, ιστορία κλπ), ένα κτίριο σημείο αναφοράς στο κέντρο της πόλης, δυστυχώς θεωρήθηκε περιττό! Η απώλεια δε του χώρου αυτού ως χώρου στάθμευσης, ήδη έχει τα αποτελέσματα του στον εμπορικό ιστό της πόλης. Αγαπητοί συνδημότες θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι έπεται η Β’ ανάπλαση της πόλης την οποία  καλώς ορίζουμε. Πιστεύουμε ότι έργα με προοπτική και προϋποθέσεις είναι αυτά πού αφήνουν παρακαταθήκη σε εμάς και τα παιδιά μας. Με αίσθημα ευθύνης αλλά και δικαίωμα συμμετοχής σε μεγάλες αποφάσεις για τη πόλη μας, προτάθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο σε Δημοτικό Συμβούλιο τα εξής :

α) Παρουσίαση της Β’ ανάπλασης από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον υπεύθυνο Μηχανικό με συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων, φορέων και ευρεία παρουσία πολιτών.

β) Να εξασφαλιστούν οι χώροι στάθμευσης που ασφαλώς ορίζονται από τη μελέτη και να συμφωνήσουμε όλοι ότι πρέπει να τεθούν σε λειτουργία πριν ξεκινήσει η υλοποίηση της ανάπλασης.

Συμφώνησε δε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που τοποθετήθηκε για το θέμα, ότι θα πρέπει να γίνει παρουσίαση της Β’ ανάπλασης και βγήκε αντίστοιχη ανακοίνωση από το Δήμο. Ο Εμπορικός Σύλλογος δε, ζήτησε και επίσημα τη παρουσίαση της Β’ ανάπλασης με έγγραφο που πρωτοκόλλησε την 7 Ιανουαρίου 2019 στη αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Αγαπητοί αρμόδιοι, επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κάθε λάθος καθίσταται επικίνδυνο για το μέλλον του Εμπορικού κόσμου της πόλης, αλλά και για την ίδια την πόλη, σας υπενθυμίζουμε ότι έχουν παρέλθει 60 ημέρες από την τελευταία ημέρα που ήσασταν υποχρεωμένοι ηθικά και νομικά να μάς απαντήσετε. Μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες του Δήμου μας είναι φορτωμένοι με πολλές υποχρεώσεις, αλλά έχουν και δικαιώματα.

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι, εκκαλούμεθα όλοι μας, ο καθένας από τη θέση του να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

 

 

‘’ΕΡΜΗΣ’’

Δηλώσεις ΟΣΔΕ 2019 -2020: Στο πιστοποιημένο κέντρο της Χρύσας Παρασκευοπούλου στην Κάτω Αχαΐα

Previous article

Όραμα για τη Δυτική: Δελτίο Τύπου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply