Αυτό που ήταν γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε και τυπικά με την επιστολή του ανεξάρτητου πλέον Δημοτικού Συμβούλου Άγγελου Στεργιόπουλου, στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά

Α Ι Τ Η Σ Η-ΔΗΛΩΣΗ

‘Αγγελου Στεργιόπουλου του Κωνσταντίνου, Δικηγόρου, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου   Δυτικής Αχαΐας, κατοίκου Πάτρας, οδός Μιαούλη 38-40,

ΠΡΟΣ

 Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

 

Κάτω Αχαΐα, 10/10/2018

 

       ******************************************

 

Κ. Πρόεδρε, όπως καλά γνωρίζετε τα δημοτικά συμβούλια αποτελούνται από δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές της επερχόμενης δημοτικής περιόδου. Οι δημοτικές παρατάξεις κατά το άρθρο 73 του ν. 4555/2018 που τροποποίησε το άρθρο 66 του ν. 3852/2010, έχουν θεσμικές ιδιότητες και αρμοδιότητες στην διοίκηση του Δήμου καθώς λαμβάνουν αποφάσεις ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου του κορυφαίου οργάνου του Δήμου και συμμετέχουν στις δημοτικές επιτροπές όπως ο νόμος ορίζει.

Όμως είναι κεφαλαιώδους σημασίας ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων πρέπει να εμπνέουν με την δράση τους τις παρατάξεις τους, να παράγουν πολιτικές και να μην λειτουργούν μέσα από εμμονές και αγκυλώσεις.

Επίσης, οι επικεφαλής των παρατάξεων πρέπει να μεταδίδουν κυρίως εμπιστοσύνη στα μέλη της παράταξης τους και κυρίως με το κύρος τους και τα επιχειρήματα τους να εμπνέουν τα μέλη της παράταξης τους με τις θέσεις τους αλλά και με τη προσωπικότητά τους να δημιουργούν διαχρονικές θέσεις για την συνέχεια της παράταξης έχοντας χρέος απέναντι στους πολίτες που τους στήριξαν με την ψήφο τους.

Βασική μου αρχή ήταν και είναι ο σεβασμός στον επικεφαλής της παράταξης, καθώς θεωρώ ότι οι επικεφαλής οφείλουν να αποπνέουν σεβασμό στα μέλη της παράταξης τους και όπως προανέφερα να προάγουν με τις θέσεις τους πολιτικές που να μπορούν να λύνουν τα προβλήματα της κοινωνίας που τους ακολουθεί και τους εμπιστεύεται απαλλαγμένοι από προσωπικά και μικροκομματικά συμφέροντα αφού η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ως μοναδικό στόχο την ευημερία του τόπου.

Μετά από όλα αυτά και εφορμούμενος από τα τελευταία γεγονότα και κυρίως την πρωτόγνωρη μεθοδευμένη συμπεριφορά του επικεφαλής μας, ο οποίος αδιαφορώντας για τις θέσεις μας και τις αρχές μας και προσβάλλοντας την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλαμε, διέλυσε αυτογνωμόνως την παράταξη με πολιτικά μεθοδευμένο αυταρχισμό, καθοδηγούμενος από ένα μικρό, αδύναμο και μικρόψυχο περιβάλλον, ωθώντας εμένα και άλλους πριν από εμένα συναδέλφους που αποτελούν την πλειοψηφία της δημοτικής παράταξης, και όχι την μειοψηφία όπως εμφανίζει με τις βαρύγδουπες πολιτικές του δηλώσεις και ανακοινώσεις που του ετοίμασαν τα πολιτικά συμφέροντα, να δηλώσουν την ανεξαρτητοποίηση τους από την παράταξη. Ο επικεφαλής μας βαπτίζει ως δημοκρατικές διαδικασίες τις αυταρχικές και πολιτικά χειραγωγήσιμες αποφάσεις του, με μειοψηφίες χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε αριθμητική υπεροχή αλλά μόνο αγχωμένοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες που μοναδικό όραμα έχουν να κρατήσουν μια καρεκλίτσα. Αυτό, δυστυχώς, δεν είναι δημοκρατικές διαδικασίες αλλά χειραγωγούμενες πολιτικές.

Ο επικεφαλής μας θεώρησε σωστό, αφού αποχώρησε από την αυτοδιοικητική ενασχόληση, να πρέπει να διαλύσει τον συνδυασμό μας εκχωρώντας ό,τι του απέμεινε από τους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους αδιαφορώντας για την πραγματική βούληση των μελών της παράταξης μας και κυρίως την πραγματική βούληση των πολιτών που στήριξαν την παράταξη μας στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μετά ταύτα και αδυνατώντας να στοιχηθώ με τέτοιες αήθεις πολιτικές πρακτικές και ως μέρος ενός συνόλου που αποτελεί την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης αλλά και της κοινωνίας ΔΗΛΩΝΩ την ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΥΜΑΙΩΝ-ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».                                           

                                           Μετά τιμής,                                                        

                                Άγγελος Στεργιόπουλος