«Δεν μπορώ να κοιμηθώ και να μείνω στο σπίτι μου. Με το ζόρι μένω. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Αν ξανάρθουν τι θα κάνω; Αν κάθονταν λίγο ακόμα θα είχαμε μείνει στον τόπο», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε η κ. Διονυσία για να περιγράψει τις στιγμές τρόμου που έζησε στα χέρια των τριών κουκουλοφόρων που τα ξημερώματα της περασμ. Παρασκευής μπούκαραν στο σπίτι της στο Πελόπιο Αρχαίας Ολυμπίας και προσπάθησαν με βίαιο τρόπο να αποσπάσουν ότι οικονομίες είχαν συγκεντρώσει η ίδια και ο άντρας της, χωρίς όμως να περιμένουν την γενναία αντίδραση των δύο ηλικιωμένων ατόμων.

Το ρολόι έδειχνε περίπου δύο τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, όταν οι δύο ιδιοκτήτες του σπιτιού, ο κ. Παναγιώτης και η κα Διονυσία, αντιλήφθηκαν να υπάρχει κινητικότητα και φασαρία έξω από το σπίτι τους. Οι τρεις ληστές κατάφεραν να παραβιάσουν την κεντρική θύρα της μονοκατοικίας σπάζοντάς τη με κλωτσιές και στη συνέχεια όρμησαν στην 61χρονη ιδιοκτήτρια απειλώντας να τη σκοτώσουν με κατσαβίδι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της κας Διονυσίας, οι δράστες πιθανολογείται ότι ήταν αλλοδαποί μιας και όσες φορές τους μίλησαν, τα ελληνικά τους ήταν σπαστά. Να σημειωθεί πως τα σκυλιά των ιδιοκτητών είχαν αντιληφθεί εξαρχής την κατάσταση και την παράνομη είσοδο των τριών ληστών στο σπίτι, προσπαθώντας να τους ειδοποιήσουν με το παρατεταμένο γάβγισμά τους ότι κάτι κακό συμβαίνει.

Απείλησαν να τη σκοτώσουν

Η κα Διονυσία περιέγραψε με όση φωνή της έχει απομείνει το περιστατικό και όλα όσα αντιμετώπισαν εκείνο το βράδυ αυτή και ο σύζυγός της. Όπως δήλωσε, με την είσοδό τους στο σπίτι ένας εκ των τριών βρέθηκε κοντά της και τη στιγμή που φώναξε στον σύζυγό της να φύγει από την άλλη πόρτα, δέχθηκε απειλή κατά της ζωής της από τον δράστη που κρατούσε ένα κατσαβίδι στο χέρι.

Μάχη σώμα με σώμα

Η συνέχεια της υπόθεσης ακόμα πιο δραματική, αφού ληστές και ιδιοκτήτες έδωσαν τεράστια μάχη. Ο 67χρονος κ. Παναγιώτης παρά τον έντονο φόβο της στιγμής, κατάφερε να μη χάσει την ψυχραιμία του και με γενναιότητα να παλέψει σώμα με σώμα μαζί τους μέχρι να τους απωθήσει μακριά από την οικεία του και τη γυναίκα του. Χρησιμοποιώντας μια μασιά από τη σόμπα που είχαν στο χώρο, επιτέθηκε στους ληστές και τους ανάγκασε εν τέλει να τραπούν σε φυγή. Ήταν αποφασισμένος να τα δώσει όλα προκειμένου να σώσει τη ζωή της γυναίκας του και του ίδιου, ακόμα και να τους προκαλέσει κακό.

Η κα Διονυσία φαίνεται πως βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει με την ηρωική αυτή αντίδραση του συζύγου της και να βγει εκτός σπιτιού προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, με τους γείτονες όμως να είχαν προλάβει να ειδοποιήσουν το 100 μιας και είχαν αντιληφθεί όλα όσα διαδραματίζονταν εκείνη τη στιγμή στην οικία των συγχωριανών τους.

Ο ερχομός των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο ανάγκασε τους δράστες να τραπούν σε φυγή, καταφέρνοντας ωστόσο να πάρουν ένα πορτοφόλι, μαζί με ρολόγια και κοσμήματα. Το δραματικό αυτό γεγονός της προκάλεσε τόσο μεγάλο φόβο, που οι σκέψεις της ότι μπορεί να γυρίσουν και πάλι δεν φαίνεται ότι θα φύγουν γρήγορα από το μυαλό της.

Πολλά τα ερωτηματικά για την κα Διονυσία μετά το τρομακτικό αυτό γεγονός, το οποίο την έχει τρομοκρατήσει σε τέτοιο βαθμό που σκέφτεται αν πρέπει να παραμείνει στην ίδια της την οικία ή να πάει αλλού. «Φοβήθηκα για τις ζωές μας. Όταν είδα και πέταγαν τις καρέκλες, σκέφτηκα τι θα γινόταν μετά; Και αν με σκότωναν; Φοβάμαι. Δεν μπορώ να ζήσω εδώ. Τι θα κάνουμε; Αν τους βρουν, θέλω να τους δω. Γιατί ήρθαν σε μένα που δεν έχω τίποτα;», ήταν τα σπαρακτικά της λόγια τελειώνοντας την περιγραφή όλων των δραματικών στιγμών που έζησαν αυτή και ο σύζυγός της.

patrisnews

Αναδρομικά: Τα τελικά ποσά και οι δόσεις

Previous article

“ΦΟΡΜΟΥΡΛΑΘΗΚΑΜΕ” δια χειρός του βραβευμένου αχαγιώτη καλλιτέχνη Ανδρέα Καραβασίλη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.