«Ξινό» βγήκε το μπάνιο για πολλούς, μέσα στο σαββατοκύριακο, αφού ανέμελοι και απροστάτευτοι, επέλεξαν δημοφιλείς παραλίες της Δυτικής Αχαΐας, πέφτοντας όμως θύματα αετονύχηδων, που φαίνεται να ήξεραν με ποιους είχαν να κάνουν.
ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ
Οι χιλιάδες επισκέπτες των ακτών της περιοχής, όπως της Λακκόπετρας και της Καλογριάς, αποτέλεσαν μια ιδανική «πελατεία» για επιτήδειους, που έδρασαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιαιτερότητα των περιοχών και κυρίως τη μεγάλη απόσταση του χώρου παρκαρίσματος με την παραλία, ενώ εκεί δεν υπάρχει και ορατότητα του ΙΧ από τον οδηγό.
Σε κάποιες περιπτώσεις, σε ένα χώρο πάρκινγκ, υπήρχαν τις μεσημβρινές ώρες, 100 και 200 αυτοκίνητα κοντά-κοντά, κάτι που διευκόλυνε τις κινήσεις των δραστών, με διάφορες μεθόδους.
ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ
Τα πιο πολλά περιστατικά, αρχικά, αποκαλύφθηκαν στη Λακκόπετρα, για μερικά από τα οποία, πολύ αργότερα όμως, ειδοποιήθηκε και η τοπική Αστυνομία, αναλαμβάνοντας δράση. Σε όσα ΙΧ, δεν υπήρχε ασφάλεια και συναγερμός, παράθυρα κατέβηκαν, πόρτες άνοιξαν και «έκαναν φτερά» κάθε λογής αντικείμενα.
Σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, πάρθηκαν χρήματα έως και 200 ευρώ, ξηλώθηκαν ραδιόφωνα, εκλάπησαν ρούχα, γυαλιά ηλίου, εργαλεία αυτοκινήτου, ακόμα και ψώνια σούπερ-μάρκετ!
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ
Τόσο εκεί όσο και σε γειτονικές περιοχές, ο ένας λουόμενος άρχισε να υποψιάζει τον άλλον, με αποτέλεσμα πολλοί να διαπιστώσουν φθορές και διαρρήξεις στα οχήματά τους, ενώ κάποιοι έδειχναν να καταμαρτυρούν ύποπτες κινήσεις ατόμων, που όμως δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστούν κάπου, ακόμα και όταν κάτι τέτοιο το επιχείρησε οργανωμένα η Αστυνομία της Κάτω Αχαΐας.
ΘΥΜΑΤΑ
Ανάμεσα στα θύματα, που άλλα κατέθεσαν κι άλλα όχι στο Τμήμα Ασφαλείας, ήσαν πολλοί Πατρινοί, Αθηναίοι και Ηλείοι, γεγονός που ευλόγως υποψιάζει τις αρχές, ότι οι δράστες ήξεραν που “άνοιξαν”, ελπίζοντας σε μεγαλύτερη λεία από ότι σε ντόπιους, που εκ των παργμάτων δεν θα είχαν στα Ι.Χ τους πολλά και ιδιαίτερα αντικείμενα.
Εξαιτίας αυτού, οι έρευνες επικεντρώνονται σε άτομα με ανάλογη δράση, από τη δυτική Αχαΐα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Πάντως,σύμφωνα με την Αστυνομία, γενικά το αυτοκίνητο είναι ο νούμερο ένα στόχος, ενώ πολλοί το παίζουν φύλακες χώρων στράθμευσης ή λουόμενοι και περιμένουν τη στιγμή που κάποιος θα βουτήξει στο νερό για να…του βουτήξουν ότι βρουν!
Συμβουλεύει παράλληλα, να μην αφήνονται στα οχήματα πορτοφόλια, τσάντες, κινητά, αλλά και σε εμφανή σημεία, εφεδρικά κλειδιά,συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια του αυτοκινήτου.
Πελοπόννησος