0

Σχετικά με όσα συνέβησαν στην τελευταία (Τετάρτη 23/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η δημοτική αρχή εκφράζει τη λύπη της για όσα συνέβησαν στην τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο επί κεφαλής της επέλεξαν να ανεβάσουν κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης καταφεύγοντας σε ύβρεις και ακατανόμαστες φράσεις. Η επιλογή αυτή είναι ακατανόητη, πολύ περισσότερο που το συζητούμενο θέμα, η πιθανή μετακίνηση της λαϊκής αγοράς, είχε κυρίως τεχνικό χαρακτήρα και δεν προσφέρονταν για οξεία σύγκρουση. Τους λόγους για τους οποίους η αντιπολίτευση κατέφυγε σε αυτήν την, χωρίς αιτία, υπεραντίδραση ας τους εξηγήσει η ίδια.

Σε κάθε περίπτωση οι κραυγές, η δημιουργία  κλίματος οξείας αντιπαράθεσης χωρίς ουσία, με ακατανόμαστες εκφράσεις ενάντια στο πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου, που με την παρουσία του κοσμεί την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά  και αιρετούς  δεν έχουν θέση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος και είναι λυπηρό αυτές να ξεστομίζονται από  πρώην δήμαρχο. Ο σεβασμός στους θεσμούς, στις διαδικασίες και στα θεσμικά πρόσωπα, όπως αυτό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούν στοιχειώδη λειτουργικό κανόνα και υποχρέωση όλων μας.

Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για γόνιμες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού.  Ωστόσο εξίσου σταθερή είναι και η πρόθεση διαφύλαξης των συνεδριάσεων με σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας και της πολιτικής ευπρέπειας, μακριά από τραμπουκισμούς και αγοραίες συμπεριφορές».

Νικολάου: Η άνανδρη επίθεση από τους νοσταλγούς παρελθοντικών νοοτροπιών και τους τραμπούκους που δέχτηκε ο πρόεδρος της Τ. Κ. Κάτω Αχαΐας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, «σφραγίζει» τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του Οράματος και του Κολαούζου του

Previous article

Πρόεδρος κατά προέδρου: Ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο – Μήνυση υπέβαλλε ο Ευ. Τησαρχόντος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.