0

Δυσκολεύουν από εδώ και πέρα τα πράγματα για τους καπνιστές και της Δυτικής Αχαϊας αφού φαίνεται ότι πλέον θα εφαρμοστεί η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους στα καταστήματα εστίασης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κάτω Αχαϊα το 70% των καταστηματαρχών έχει αποσύρει τα τασάκια.

Κοινή διαπίστωση είναι η συντριπτική εφαρμογή του μέτρου στα καταστήματα εστίασης, αλλά παράλληλα και η καθίζηση του τζίρου όλων των συμμορφούμενων καταστημάτων, η οποία εκφράστηκε ως μία ακόμη όψη της αγωνίας για την επιβίωση των επιχειρηματιών κι εργαζομένων στην αχαϊκή εστίαση.

Στιγμές με καφέ, ποτό φαγητό και… τσιγάρο μάλλον ανήκουν στο παρελθόν, καθώς οι έλεγχοι από το Υγειονομικό είναι συχνοί και τα πρόστιμα αυστηρά! Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας ενημέρωσε τους καταστηματάρχες για τους επικείμενους ελέγχους και για το τι προβλέπει η μονοθεσία σε περίπτωση παράβασης.

Η νομοθεσία επιβάλλει πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ στον καπνιστή, ενώ σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των καταστημάτων που ανέχεται την παραβίαση της νομοθεσίας, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Πότε θα πληρωθεί το ΚΕΑ Φεβρουαρίου – «Κόπηκαν» δικαιούχοι

Previous article

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ – Το Αχαγιώτικο Καρναβάλι πριν δυο δεκαετίες… Στιγμές αποκριάτικης νοσταλγίας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Featured