0

Μια πρόταση του συντοπίτη μας, εκπαιδευτικού, Γιάννη Κατσαρού, που αφορά τον Πολιτισμό και τη δράση των συλλόγων στη δυτική Αχαΐα:

Είναι πλέον πραγματικότητα πως σχεδόν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου δυτικής Αχαΐας λειτουργούν πολιτιστικοί σύλλογοι. Με νομική μορφή κατοχυρωμένη, μέσω καταστατικού με προεδρεία εκλεγμένα δημοκρατικά .

Κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι αποφάσισαν ένα πρωί πως αρκετά πια με τον καναπέ. Σηκώθηκαν, έφτιαξαν συμβούλια, επιτροπές, ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΣΑΝ ΚΟΣΜΟ (το πιο σημαντικό), κινητοποιήθηκαν οι ίδιοι. Έγιναν εθελοντές, κινητοποίησαν άλλους να γίνουν εθελοντές με αποτέλεσμα να βλέπουμε μικρά ή και μεγάλα θαύματα στις γειτονιές και στα χωριά του Δήμου μας.

Χορευτικά, θεατρικά και άλλα δρώμενα καλούν τον κόσμο να έρθει να απολαύσει το προϊόν της σκληρής δουλειάς εθελοντών κυρίως.

Αλλά φτάνει όμως αυτό; Πως μπορεί αυτό το άριστο προϊόν να φτάσει και να αγγίξει, με εξωστρέφεια και όραμα περισσότερους κάτοικους της Αχαΐας και γενικότερα του ξένους επισκέπτες του τόπου μας;

Φυσικά μόνο μέσα από την εκμετάλλευση συγκεκριμένων ΕΥΚΑΙΡΙΏΝ που παρουσιάζει η περιοχή μας.

ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΠΡΩΤΗ : ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας αλλά ακόμα περισσότερα όταν είμαστε ενωμένοι. Θέλω να πω πως η συνένωση των μικρών πολιτιστικών συλλόγων σε μια μεγάλη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ θα δρούσε καταλυτικά υπέρ του τόπου και ΥΠΕΡ αυτών των σωματείων.

ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΦΟΡΑ

Η ομοσπονδία θα μπορούσε να προωθεί το πολιτιστικό προϊόν της δυτικής Αχαΐας σε πανελλαδικά ή και ντόπια φόρα. Ένα παράδειγμα είναι η παρουσία στο MONEY SHOW της Πάτρας όπου με ενέργειες εξωστρέφειας, φυλλάδια, ομιλίες, παρουσιάσεις θα προωθείται το πολιτιστικό προϊόν.

ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΤΡΊΤΗ: ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ ΚΑΙ SOCIAL MEDIA

Γίνεται ήδη η προώθηση των συλλόγων και των δραστηριοτήτων τους μέσω κυρίως του fb. Είναι όμως αυτό αρκετό; Θα μπορούσε να γίνει πιο στοχευμένη προώθηση ειδικά σε ειδησεογραφικά σαιτ σε μπλογκ και τοπικές εφημερίδες. Γιατί όχι και σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας. Θα μπορεί να βγαίνει ένα μηνιαίο δελτίο με τις εκδηλώσεις ανά δημοτική ενότητα το οποίο θα προωθείται σε αυτά τα μέσα και στα σοσιαλ ακόμα και με χορηγούμενες καταχωρήσεις.

Φυσικά ένα τέτοιο δελτίο με τις πολιτιστικές δραστηριότητες του τόπου θα έπρεπε να φιλοξενείται και στο αντίστοιχο σαιτ του ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΤΈΤΑΡΤΗ: Η ΒΑΡΙΑ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ

Εννοείται πως από αυτήν την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο τουρισμός της περιοχής μας και οι εκπρόσωποι του. Φυλλάδια και σταντ θα μπορούσαν να ενημερώνουν τους ενοίκους των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων για τις εκδηλώσεις της περιοχής .

ΜΕ τον ίδιο τρόπο θα παρέχεται ενημέρωση σε τουριστικά γραφεία τερματικούς σταθμούς λεωφορείων τρένων και αεροπλάνων (αερολιμένας Αράξου).

Αυτές λοιπόν είναι κάποιες πρώτες και πρόχειρες σκέψεις , ένα όραμα για την σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με το πολιτιστικό της περιοχής. Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες για την βελτίωση και την προώθηση αυτής της αρχικής σκέψης.

Καιρός: Μέσα Μαΐου με πρωτοφανές κύμα καύσωνα – Θα αγγίξει τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Previous article

Υδατόπυργος, ΚΕΔΔΥ και προμήθεια καυσίμων στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.