Την ώρα που η Αχαΐα βρίσκεται, σχεδόν καθημερινά, σε υψηλό βαθμό κινδύνου για μεγάλες πυρκαγιές και η Δυτική Αχαΐα – στη μέχρι τώρα αντιπυρική περίοδο – κρατά τα σκήπτρα των πύρινων συμβάντων (Στροφυλιά, Τζάϊλο, Αχαγιά, Μιχόϊ κ.ά.), αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη του νομού Χαράλαμπου Μπονάνου για κάποιες από τις μέχρι τώρα φωτιές.
Μιλώντας, εξ’ αφορμής των απανωτών συσκέψεων που κάνει με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική, ο κ. Μπονάνος αναφέρεται σε «περίεργες πυρκαγιές στη Δυτική Αχαΐα, των οποίων η εις βάθος διερεύνηση είναι δύσκολη».
Ο πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, σπεύδει πάντως να πει ότι από εκεί και μετά οι ανάλογες κινήσεις γίνονται από τους ειδικούς, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά λέει «έχουν στο φόκους τους και υπό παρακολούθηση τις ύποπτες αυτές πυρκαγιές».
Ο Χ. Μπονάνος, σε ό, τι αφορά στην πρόληψη και επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα, δείχνει ικανοποιημένος, αφού φέτος υπάρχουν μέσα και 2 πετζετέλ αεροσκάφη στην Ανδραβίδα, ενώ βοηθητικά δρουν και πολύ περισσότερα οχήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
«Σχεδιάζουμε, αλλά να’ χουμε και λίγη τύχη» προσθέτει ο αρμόδιος της Περιφέρειας Δ.Ε.

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφερόμενος στα πρόσφατα πύρινα μέτωπα, λέει: «Είναι ένας αγώνας δύσκολος. Είμαστε σε δύσκολη εποχή που απαιτείται προσοχή από όλους για να προστατεύσουμε την όμορφη περιοχή. Είναι εμπειρία να βρίσκεσαι κοντά σε αυτούς που δίνουν την μάχη με τον εφιάλτη της φωτιάς και το φετινό καλοκαίρι. Εχω πάει σε 3 φωτιές και μου έχει κάνει την καλύτερη εντύπωση ότι ο διοικητης Ν. Ρουμελιωτης είναι πάντα μπροστά, καθοδηγεί τους πυροσβέστες και φυσικά είναι αποτελεσματικός και μάχιμος».

Εφ. Πελοπόννησος

Πλουτίζουν από παράνομη αλιεία – Μαρτυρίες κατοίκων – Εξελίξεις στο Διβάρι του Πάπα

Previous article

Βασίλης Αθανασόπουλος: Ο αχαγιώτης που χειροκροτήθηκε στην Επίδαυρο με τους “Πέρσες”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Featured