Περισσότερα χρήματα, ετησίως, θα δουν να μπαίνουν στην τσέπη τους δεκάδες αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, 230 στη Δυτική Ελλάδα και 1.400 ανά τη χώρα, μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε ο ντόπιος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αδικημένων Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ρήγας Θανασάς (από το Ριόλο), πείθοντας την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας να ψηφίσει νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό των τιμών πώλησης ρεύματος από φωτοβολταϊκά.
Ετσι, αποκαθίσταται η αδικία του 2014 (επί υπουργίας Ν.Μανιάτη) για οριζόντια μείωση του 12%, μετά από παρέμβαση αγροτοσυνδικαλιστών της Λάρισας, που αποδείχθηκε ότι εξυπηρετούσαν προσωπικά και μόνο συμφέροντα.
Μετά την πολυετή, επίπονη και επίμονη προσπάθεια, αλλά και τις μεγάλες οικονομικές ζημιές όλα αυτα τα χρόνια, επιτυγχάνεται εξορθολογισμός των τιμών του πίνακα Α με 15% αύξηση, ανάλογα με το χρόνο κατασκευής των φωτοβολταϊκών και το κόστος εγκατάστασης.
Ο κ.Θανασάς μιλώντας στην «Π«, εξηγεί ότι το όφελος για τους αγρότες της περιοχής θα ανέλθει περίπου, από 3.000 έως 13.000 ευρώ το χρόνο.
Οι παραγωγοί του κάμπου είχαν επενδύσει στα φωτοβολταϊκά τα έτη 2011, 2012 και 2013.
Ο Ρ. Θανασάς ευχαρίστησε για τη θετική εξέλιξη, τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Γεράσιμο Θωμά και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Περιάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

“Πείρος”: Επιστολή για το δρομολόγιο του Προαστιακού Πάτρα – Κάτω Αχαΐα

Previous article

Καιρός: Με αραιή συννεφιά η Τετάρτη – Μέχρι 30 βαθμούς η θερμοκρασία – ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Featured