Υπέρ της αξιοποίησης του Πολιτικού Αεροδρομίου Αράξου, στην κατεύθυνση διακίνησης εμπορικών προιόντων τα οποία παράγονται στην περιοχή, συνεχίζει να τάσσεται ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, με τον δήμαρχο Χρήστο Νικολάου να θέτει το θέμα υπόψιν του υπουργού Αγροτοκής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη, θέλοντας να τον καταστήσει συνεργό στο όλο επιχείρημα.
Ωστόσο, πιθανά μια τέτοια ποθητή εξέλιξη ίσως να είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή της αξιοποίησης του Αεροδρομίου, ανάμεσα στα 23 της χώρας, που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Το υπουργείο Υποδομών φαίνεται να προκρίνει ένα διαφορετικό μοντέλο, χωρίς να αποκλείειται η υποπαραχώρησή σε ιδιώτες, ώστε ν’ αναλάβουν την εμπορική λειτουργία, τα καταστήματα, τους χώρους στάθμευσης και τις αεροπορικές ή τουριστικές εταιρείες, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα) ή συμβάσεων παραχώρησης. Ωστόσο, η διαχείριση, η ασφάλεια και η συνολική λειτουργία του θα μείνει στον έλεγχο της ΥΠΑ.
Με δεδομένες τις δυνατότητες ανάπτυξης του αεροδρομίου και τη αποκρατικοποιήσή του, δεν αποκλείεται να υπάρξει διαγωνισμό εντός του 2019, αν και ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση.
Πελοπόννησος